6 grunde til, at du skal tisse i badet

20/6/20 13:45

Per Broch

Tisser du i badet? Selvfølgelig gør du det. Foto: Shutterstock
Der er nogle grunde, der er mere åbenlyse end andre. Det helt oplagte argument er selvfølgelig, at det sparer en del vand. Men der er også andre fordele ved at lade vandet i bruseren. Læs med her.

I 2014 blev flere britiske universitetsstuderende fra Norwich opfordret til at tisse i badet om morgenen. Grunden var, at der skulle spares vand.

"Vi har lavet en del udregninger, og hvis alle studerende alene på vores universitet, tisser i badet, kan vi på et år spare nok vand til at fylde et vandbassin i olympiske mål 26 gange," sagde 20-årige Chris Dobson, der stod for projektet.

"Så længe vandet løber er der ikke noget hygiejnisk til fare ved at tisse. Vi vil dog opfordre til, at man kun deltager i udfordringen, hvis man er den eneste, der skal bruge badet," tilføjede han dengang.

Der er ingen tvivl om, at manden har en pointe, så det eneste argument, der skulle afholde en fra at lade vandet løbe, men bruseren også løber, er, at måske er en kende ulækkert.

IKKE OVERBEVIST: Det bliver du

1. Du sparer penge
Da vand som du sikkert ved, koster penge, koster badevand selvfølgelig også kroner og ører, ligesom vandet i toilettet. Med en enkelt tissetår i bruseren, sparer du et udtræk i toilettet. Ligesom du sparer papiret. Det kan sagtens løbe op i en del penge på et år.

2. Det er godt for miljøet
Når vi tisser i badet, så sparer vi på toiletpapiret. Måske lige på det punkt har mænd ikke den store gevinst ved at tisse i badet. De plejer alligevel bare at ryste kalorius, inden den stoppes tilbage i buksen. Kvinder derimod kan spare mange ruller toiletpapir ved at få overstået morgentisseturen i badet. På den lange bane kan en daglig brusertissetur redde minimum ét træ. Det er også godt for miljøet, når du sparer på vandet.

 

3. Det er godt for huden
Ifølge Martha Christy, forfatter til 'Your Own Perfect Medicine', er det videnskabeligt bevist, at urin har en gavnlig virkning på huden. Det er anti-bakerielt og virker mod svamp, ligesom det booster immunforsvaret, skriver hun. I det gamle Egypten, Kina og Indien brugte man desuden tis for at holde huden sund, og i dag indeholder flere hudplejeprodukter nogle af de mineraler, vi også har i vores urin.

 

4. Det er mere hygiejnisk
Du tror, det er løgn, men det er det altså ikke. Tisseturen i badet er mere hygiejnisk, selvom du måske sidder og tænker, at det er lidt ulækkert. Når du tørrer dig med toiletpapir, er der en risiko for, at du kan få lidt tis på fingrene. Desuden er det ikke sikkert, at du får tørret alle tisrester væk. Dér er en vandstråle altså mere grundig, da den kan komme ind overalt, ligesom man ofte får sig skrubbet godt og længe, når man er i baddet.

5. Du slipper for tis på brættet
Ingen vildfarne dråber på bræt eller gulv. Ingen slåskampe om aftenen i forhold til, hvorfor det lugter af urin ved toilettet. Ved at tisse i badet, så bliver det hele skyllet ud i kloaken og de vildfarne dråber elimineres. 

6. Alle gør det jo
Nogle siger, de gør det. De fleste siger, at de ikke gør, men de lyver. Ifølge en undersøgelse i Today's Health tisser 79 pct. i badet. Altså 8 ud af 10 mennesker tisser i badet. Og hånden på hjertet… du gør også, gør du ikke?