7 opskrifter på lækre kaffe-cocktails

07/12/2018

Helge Rahbek

Lavazza Espresso Martini. Foto: Morten Krag/thecocktail.blog.
Kaffe og cocktails går overraskende godt i spænd. Vi bringer her opskrifterne på 7 sprøde cocktails med et twist af kaffe, som er udviklet af den italienske kaffeproducent Lavazza.

Mest læste i dag

Vi danskere elsker kaffe, og efterhånden er kaffecocktails ikke til at komme uden om på drinkskortet. Og med god grund - kaffens intense aroma og bitre noter udgør en perfekt kontrast i en sødmefuld cocktail. Essentielt for den perfekte kaffe-cocktail er god kaffe, og med Lavazzas over 120 års kaffeerfaring med at udvælge, bearbejde og riste de bedste bønner, er der noget for enhver smag. I kaffe-cocktails er det særligt espressoen, der regerer - ligesom i den italienske kaffekultur, hvor en kop kaffe er synonym med espresso. Vi danskere må altså droppe den dampede mælk, hvis vi skal følge med italienernes intense kaffevaner - og hvorfor ikke allerede starte til de festlige begivenheder i december?

Den perfekte smagskombination

Kaffe og cocktails har længe været et godt partnerskab på grund af den unikke balance kaffen skaber med ingredienserne i cocktails. Kaffe tilføjer en kompleksitet og dybde som er perfekt i en god cocktail, lyder det fra mixolog Morten Krag, der driver bloggen og Instagram-profilen thecocktail.blog, og står bag de syv opskrifter på kaffecocktails.

”Både baristaer og bartendere verden rundt ved, hvor vigtig den rette balance i en cocktail er. Kaffens jordnære smagsnuancer giver nemlig et perfekt modspil til de lidt sødere cocktails som ofte indeholder likører, sirupper og sød spiritus som bourbon eller rom. En cocktail behøver ikke engang indeholde alkohol før kaffen gør forskellen, man kan f.eks. nemt nyde en alkoholfri Dark & Stormy med espresso, ingefærøl/sodavand og sukkersirup,” lyder det fra den 39-årige cocktailentusiast. ”Forskellige kaffetyper og ristninger vil alle kunne tilbyde forskellige smagsindtryk i din cocktail. Samtidig giver kaffen en cremet tekstur og en indbydende duft. Et godt råd, hvis man ønsker at kaffen skal være klart fremtrædende i cocktailens udtryk, er at bruge espresso eller koldbrygget kaffe, der begge har en meget koncentreret kaffesmag,” siger Morten Krag.

7 opskrifter på kaffe-cocktails

(Vi formoder at overskrifterne også fungerer med andre kaffemærker.)

LAVAZZA NORDIC
  4 cl Aalborg Taffel Akvavit 2 cl sød vermouth  2,5 cl afkølet Lavazza Oro  Røres med masser af is Sies i et afkølet glas Garnér med citronskræl COFFEE TONIC (alkoholfri)
  1 shot Lavazza Espresso Deciso
10 cl klassisk tonicvand (Oh Dear eller Tailored Tonic) Bygges direkte i glas med is Garnér med appelsinskive (frisk eller tørret)  LAVAZZA OLD FASHIONED 6 cl premium bourbon 1,5 cl afkølet Lavazza Tierra Organic 1,5 cl hjemmelavet sukkersirup (1 del vand opløst i 1 del sukker) 2 dash appelsinbitter 1 dash aromatisk bitter (fx Angostura) 1 dash chokoladebitter (1 dash svarer til cirka 3-5 dråber)
  Røres med is
Serveres over is
Garnér med citronskræl
 LAVAZZA ESPRESSO MARTINI 5 cl premium Vodka 3 cl afkølet Lavazza Caffé Espresso 1,5 cl premium kaffelikør
  Rystes med isterninger Si i et afkølet glas Garnér med tre Lavazza kaffebønner LAVAZZA NEGRONI 4,5 cl koldbrygget Lavazza Caffé Espresso 3 cl Campari 3 cl sød vermouth

Røres med is
Nydes over is
Garnér med appelsinskræl
LAVAZZA & STORMY 
  2,5 cl mørk rom 2,5 cl tequila 8-10 cl Ginger Beer 2 spsk. friskbrygget Lavazza Tierra Brasile Single Origin Bygges direkte i et glas fyldt med is Toppes med Lavazzakaffe Garnér med limeskiver LAVAZZA FIZZ (alkoholfri) 2 shots Lavazza Oro 4 cl French Vanilla Syrup 1,5 cl danskvand 2 tsk. Triple Sec Rystes med isterninger Teksturen skal være skummende og cremet

Anbefalet til dig