8 grunde til, at øl kan være godt for dig - fra stærkere knogler til mindre stress

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge eksperter kan øl - når det drikkes med måde - føre mange sundhedsmæssige fordele med sig, såsom bedre tarmhelbred, stærkere knogler og mindre stress.

Lige nu læser andre også

Mange har en tendens til at nyde en øl om aftenen eller i weekenden for at slappe af. Men vidste du, at det faktisk kan være godt for dig at drikke øl?

Ifølge eksperter, der har talt med det britiske medie Daily Star, kan øl - når det drikkes med måde - give mange sundhedsmæssige fordele, hvilket omfatter alt fra bedre tarmhelbred til stærkere knogler og mindre stress.

1. Tarmhelbred

Tarmhelbred er vigtigt for vores generelle velbefindende, og fermenterede fødevarer eller drikkevarer kan hjælpe. Ernæringsekspert Eva Humphries forklarer, at rå, upasteuriseret øl kan gavne tarmen, men advarer om, at alkohol også kan påvirke negativt.

"For maksimal fordel bør du vælge rå eller upasteuriseret øl," siger hun.

2. Stærkere knogler

Ifølge Dr. Lawrence Cunningham har øl et indhold af silicium, som styrker knoglerne. En undersøgelse fra 2009 fandt ud af, at moderat ølindtag var forbundet med stærkere knogler - sandsynligvis på grund af ølens siliciumindhold. Men højere indtag kan have den modsatte effekt.

3. Indeholder antioxidanter

Øl er rig på antioxidanter fra byg og humle. Jane Peyton, der er grundlægger af School of Booze, har afsløret, at flavonoider i humle kan forebygge hjerte-kar-sygdomme, fedme, diabetes og visse former for kræft.

4. Vitaminer

Øl indeholder B-vitaminer, som er vigtige for kroppens evne til at danne nye celler. Dr. Lawrence nævner, at moderat ølindtag endda blev anbefalet til patienter med mangel på B-vitaminer. Øl indeholder også mineraler som calcium, kobber, jern og magnesium.

5. Forebyggelse af osteoporose

Humle i øl kan hjælpe med at forhindre tab af calcium fra knoglerne, hvilket reducerer risikoen for knogleskørhed. Silicium i øl spiller også en rolle i at forebygge denne tilstand.

6. Hjerte-kar-sundhed

Moderate mængder alkohol i øl kan øge niveauet af det 'gode' kolesterol (HDL), som beskytter mod hjertesygdomme. Ethanol og kalium i øl har også hjertebeskyttende egenskaber.

7. Hjælper med overgangsalderen

Polyfenoler i øl, herunder især phytoøstrogener fra humle, kan have en mild østrogeneffekt og lindre symptomer som hedeture. Men højere indtag kan forværre symptomerne, advarer eksperterne. Derfor er det vigtigt at understrege, at øl altid skal indtages med måde.

8. Reducerer stress

Kalium i øl kan hjælpe med at mindske stress. Jane Peyton forklarer, at kalium er essentielt for en sund krop, og mangel på dette kan faktisk føre til stress og andre helbredsproblemer.

Så længe du drikker øl med måde, kan der være mange sundhedsmæssige fordele ved at nyde en 'kold fra kassen' fra tid til anden. Det er dog vigtigt at understrege, at der kan være årsager til, at du ikke bør drikke øl. Derfor er det vigtigt at tale med din læge, hvis du er i tvivl.

Anbefalet til dig