Alt for mange laver samme fejl: Ekspert nævner den 'eneste' gang, du bør vaske dit hår

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er kun ét tidspunkt, hvor du bør vaske dit hår, ifølge en ekspert.

Mest læste i dag

I jagten på det perfekte hår har mange af os tendens til at vaske vores lokker oftere end nødvendigt.

Men ifølge eksperter som Saul Meskin fra Foxy Locks og den anerkendte frisør, Jon Hala, kan for meget hårvask faktisk skade mere end det gavner.

Det skriver The Mirror.

Saul Meskin påpeger, at for meget hårvask kan strippe håret for dets naturlige olier, hvilket efterlader det tørt og livløst.

Jon Hala tilføjer, at hårvask kun bør ske, når det er absolut nødvendigt, hvilket kan vurderes ved at føle efter i håret. Hvis det føles blødt, er tiden sandsynligvis ikke inde til at få det vasket.

Simone Thomas fra Simone Thomas Wellness anbefaler at 'træne' håret til at klare sig med sjældnere vask. Hun foreslår at starte med at vaske hver anden dag, og gradvist sigte mod to til tre gange om ugen.

Du tænker nok, at det ikke vil fungere, fordi dit hår bliver fedtet, men her kan tørshampoo være en livredder. Det absorberer overskydende olie og tilfører volumen, hvilket holder håret friskere i længere tid.

Når det gælder valg af hårplejeprodukter, understreger eksperter vigtigheden af at være opmærksom på ingredienser.

Ingredienser som argan, jojoba, avocado og solsikkefrøolie kan forbedre glansen, mens panthenol og sheasmør hjælper med at fastholde fugtigheden og bekæmpe kruset hår.

Eksperter advarer også mod brugen af skrappe sulfater, ikke-fordampende silikoner og parabener, som kan irritere og udtørre hovedbunden.

Den endelige anbefaling lyder på at finde en balance i hårvaskerutinen, der passer til netop dit hår, og holde fast i den – for en sund hovedbund er nøglen til sundere hår.

Anbefalet til dig