Bank afslører: Dette bruger danskerne deres opsparing på

Af: Lucas Andreas

|

18/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny opgørelse fra dansk bank viser, hvad danskerne bruger deres opsparing på.

Mest læste i dag

Det er ikke mange, der ikke kender den gode følelse, når man lægger penge ind på opsparingen for at spare op til noget, man vil have. Det kan være drømmeboligen, en ny bil, eller en ferie.

Men hvad sparer danskerne egentlig op til?

Det viser en ny opgørelse fra banken Lunar Bank, som Tui bringer.

Danskerne ser i følge opgørelse frem til et år fyldt med ferie og gode oplevelser. Opgørelsen, der baserer sig på data fra Lunars 90.000 opsparingskunder, afslører, at ferie og rejser topper listen over opsparingsmål og overgår traditionelle prioriteter som bil, bolig, gaver og kørekort.

Rejseselskabet TUI bekræfter denne trend og melder om en markant ændring i bookingmønstret. Sammenlignet med sidste år har TUI allerede solgt 16 procent flere rejser til sommerferien og oplever en bemærkelsesværdig stigning på 76 procent for næste vinter.

Mikkel Hansen, kommunikationschef hos TUI, udtaler, ”Danskerne er langt tidligere ude for at sikre sig deres næste ferie, end hvad vi har set tidligere. Det er en klar tendens, at vi vil have noget at se frem til. Tallene er gode for sommeren, men for næste vinter er de overraskende høje.”

Selvom danskernes rejseiver synes at være i top, forbliver prisen for en ferie relativt stabil sammenlignet med sidste år. Danskerne er villige til at bruge otte procent mere på sommerferien og fire procent mere på vinterferien. TUI understreger, at prisstigningerne skal ses i lyset af den generelle tendens, hvor danskerne de seneste år har været villige til at øge deres budget for ferier markant. Ferielængsel og tidlig planlægning ser således ud til at være de primære drivkræfter bag danskernes nuværende rejseboom.

Anbefalet til dig