Bestemt vare hitter hos kunderne: Kommer bag på Bog & idé

Foto: Bog & idé.

Overraskende vækst kommer bag på boghandlerkæden.

Det har aldrig været lettere at tjekke kalenderen på telefonen eller computeren. Alligevel vælger flere danskere at supplere planlægningen med en fysisk kalender.

Det viser tal fra Bog & Idé. 

Hos boghandlerkæden oplever man lige nu vækst i salget af alt fra spiralkalendere, bordkalendere, plannere, familiekalendere og vægkalendere. I gennemsnit ligger kalenderkategorien salgsmæssigt 15 procent over sidste års niveau i oktober og november.

Foto: Shutterstock. 

Den overraskende vækst i salget kommer bag på Bog & Idé, lyder det fra adm. direktør i boghandlerkæden, Marianne Lyngby Pedersen, i en pressemeddelelse. 

Man har dog flere bud på årsagen bag den fysiske kalenders popularitet i en digital verden.

Foto: Bog & idé. 

”Det kan opfattes som en modreaktion på netop den øgede digitalisering. Vi tilbringer jo rigtig meget tid foran skærme hver dag, og så kan der være noget dejligt taktilt og en form for mindfulness over at sidde og skrible i sin kalender,” udtaler Marianne Lyngby Pedersen og fortsætter: 

”Men man kunne også få den tanke, at danskerne bare tør planlægge mere for 2022 end vi turde for 2021, grundet usikkerheden omkring corona, og derfor har mere brug for eller lyst til at anskaffe en fysisk kalender.”