Chokerende mange gør ikke dette efter toiletbesøg - er du en af dem?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En undersøgelse med 2.000 voksne deltagere viste, at 60% af deltagerne tager deres telefon med på toilettet, men mange renser ikke telefonen bagefter, som de gør med deres hænder.

Mest læste i dag

En undersøgelse har afsløret, at halvdelen af smartphonebrugerne ikke husker at rense deres enhed efter at have haft den med på toilettet.

Den store undersøgelse med 2.000 voksne viste, at 60% indrømmer at tage deres telefon med på toilettet. Men mange indrømmede også, at de ikke husker at rense telefonen bagefter, som de gør med deres hænder.

På trods af dette placerer 57% derefter deres enhed på køkkenbordet, 47% lægger den på spisebordet, og 43% efterlader telefonen i deres seng - hvilket potentielt kan sprede bakterier.

Det kom også frem, at tre ud af ti aldrig desinficerer deres fjernbetjening til fjernsynet, selvom de bliver rørt 5.475 gange om året per person. Med andre ord, så er det en overflade, hvor der kan være rigtig mange bakterier.

Men 49% indrømmede, at de aldrig har tænkt over, hvordan bakterier kan sprede sig mellem personer, der deler disse genstande i hjemmet. Genstande, der sjældent eller aldrig bliver rengjort, strækker sig ud over elektroniske enheder - herunder salt- og peberbøsser, elkedler, krydderier og stikkontakter.

Undersøgelsen blev ifølge Express bestilt af Dettol, som har samarbejdet med ekspert og influencer Sarah Beeny om at lancere GermWare. Det er en kollektion af antibakterielle genstande lavet af kobber, herunder en fjernbetjening, controller til spillekonsoller og et etui til mobiltelefoner.

"Med en stor familie af teenagedrenge derhjemme, har vores fjernbetjening virkelig noget at se til - og jeg var virkelig ikke klar over, hvor let bakterier kan sprede sig fra dem, du elsker," sagde Sarah Beeny ifølge Express.

"Baseret på min families historik med at sprede bakterier, ville jeg have brug for, at alt i mit hjem var dækket af kobber. Det er naturligvis ikke muligt, og jeg tvivler meget på, at vi vil stoppe med at se TV."

"Derfor har jeg samarbejdet med Dettol for at vise, at selvom vi måske spreder bakterier uden at indse det, behøver vi ikke at ændre det, vi elsker at gøre."

Undersøgelsen fandt også ud af, at 69% ville være mere tilbøjelige til at desinficere genstande i deres hjem, hvis de rent fysisk kunne se bakterier eller bakterier på de genstande, folk deler.

Mere end en tredjedel (36%) har brugt og delt det samme håndklæde derhjemme til flere formål, mens 27% lader kæledyr klatre på møbler og sengetøj uden at desinficere dem, viser OnePoll-tallene. 13% indrømmede endda at forberede mad uden at vaske hænder først.

Efter at have fået præsenteret fakta relateret til bakterier, vil 33% af deltagerne i undersøgelsen tænke anderledes om, hvordan bakterier spreder sig. Desuden vil 43% fremover oftere desinficere de genstande, de bruger og deler med andre.

"Det er tydeligt ud fra undersøgelsens resultater, at de mennesker, vi elsker, elsker at sprede bakterier - måske mere end vi indser," sagde David Shillcock fra Dettol.

"Resultaterne viser, at bakterier ikke spreder sig selv - mennesker spreder dem. Så når det kommer til at dele et liv sammen, kan hjemmet være mere bakteriefyldt, end vi tror."

"Vi ved, at disse bakteriespredende tendenser bare er en del af det hverdagsliv, vi deler med de mennesker, vi elsker, og vi ønsker at fejre det. Vi lavede 'GermWare'-serien for at fremhæve nogle af de ting, der kan forårsage spredning af bakterier."

"Selvfølgelig kan ikke alt laves af kobber, men du kan fortsætte med at gøre de ting, du elsker. Så kan du sprede kærlighed og ikke bakterier."

Anbefalet til dig