Danskerne holder sig ikke tilbage: Nu er de revet væk

26/1/22 10:45

Julie Møller

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix.
Hos Spies oplever man en kæmpe efterspørgsel på sol- og badeferier i en grad, så man nu melder om stort set udsolgt på alle charterrejser i vinterferien.

Mange danskere har valgt at skifte det danske gråvejr ud med varmere temperaturer.

Rejselysten er tydeligt afspejlet i bookingerne. Hos Spies har man oplevet en stigning på over 200 procent i bookinger i starten af januar. Og tendensen er fortsat lige siden, hvilket nu resulterer i en stort set udsolgt vinterferie.

”Har man lyst til at bytte regn og rusk ud med sand og strand her i vinterferien, skal man ikke vente ret længe med at beslutte sig. 97 procent af alle vores charterrejser i uge 7 er udsolgte, og vi forventer at det går stærkt her de sidste uger, især med udsigt til yderligere lempelser af restriktioner fra februar,” siger kommunikationschef i Spies, Sofie Folden Lund, i en pressemeddelelse. 

Foto: Shutterstock. 

Foto: Shutterstock. 

Sofie Folden Lund påpeger i øvrigt, at det ikke blot er vinterrejserne der bliver revet væk – sommeren tegner ligeledes til at blive aldeles lys, varm og solrig for mange tusinde danskere, hvorfor man allerede nu hos rejsearrangøren er i gang med at kigge på yderligere flykapacitet til sommerferieugerne.

De mest populære rejsemål i vinterferien hos Spies:

  1. Gran Canaria

  2. Tenerife

  3. Kap Verde

  4. Madeira

  5. Dubai

Fem gode råd fra Spies til at rejse i en pandemitid:

  1. Sæt sig grundigt ind i, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål. Tjek både rejsebureauets, de respektive landes, dit flyselskab samt Udenrigsministeriet hjemmeside.

  2. Sæt sig grundigt ind i, hvilke restriktioner der gælder på dit rejsemål, så du kan forholde dig til det inden du booker.

  3. Bestil en pakkerejse, hvor du er bedre stillet i forhold til at blive guidet, få hjælp på rejsemålet og i forhold til mulighed for at om- eller afbookning.

  4. Tjek hvordan du er dækket af din rejseforsikring, både på rejsen og ved afbestilling.

  5. Vær fuldt vaccineret. Langt de fleste steder er det fuldstændigt problemfrit at rejse til, så længe du er vaccineret.