Inden længe træder vi ind i december måned, og for flere danskere betyder det, at pebernødder, brunkager og mandariner bliver en del af kostpyramiden.
Når du sætter tænderne i en saftig mandarin, ender skrællen ofte i skraldespanden som affald.
Men faktisk er det værd at tænke to gange, inden man skiller sig af med skrællen, da den faktisk kan noget, som gør den værd at beholde.
I stedet for at kaste skrællen væk kan du nemlig overveje at benytte den til noget, som gør dit liv en anelse lettere.
Når du har spist din mandarin, skal du i stedet for at smide skrællen ud nemlig tørre den. Processen kan godt tage et par dage, men når den er tør, kan den benyttes til noget, som flere kunne nyde godt af.
Dette trick gælder ikke kun mandarinskræller, men også citron- og appelsinskræller.
Den tørrede skræl kan bruges til at starte ild, takket være de olier, den indeholder. Det betyder, at du især kan benytte dig af dette trick, hvis du har en brændeovn, der skal fyres op for i de kolde tider.
Denne geniale anvendelse af skrællen giver dig en ny og praktisk måde at udnytte frugtens ressourcer på.
Næste gang du nyder en mandarin, bør du overveje at prøve dette trick, der ikke kun reducerer affald, men også tilfører din hverdag en praktisk og miljøvenlig dimension.
Herunder kan du se, hvor effektivt tricket er.