Det står der bare og summer i baggrunden, mens det troligt passer på vores mad.
Køleskabet er måske ikke det mest glamourøse apparat i hjemmet, men det spiller en vigtig rolle i hverdagen.
Hvis du tror, at det hele kører, bare fordi lyset tænder, når du åbner døren, så tager du fejl.
Temperaturen i dit køleskab er ikke bare et spørgsmål om komfort, men også om at passe godt på dine dyrt indkøbte madvarer.
Meget enkelt
For at sige det helt enkelt bør temperaturen inde i dit køleskab ligge mellem nul og fire grader celsius.
Det er her, bakterier som salmonella holder sig på afstand, og samtidig går din yoghurt ikke fra cremet til katastrofal over natten.
Temperaturen må helst ikke snige sig over fem grader, for så går det stærkt med bakterievæksten, og det gælder også, selv om maden ser fin ud ved første øjekast.
Få styr på termostaten
Mange tror, de har styr på termostaten, men i virkeligheden er den ofte sat lidt på gefühl.
Derfor får du lige en hurtigt opsummering.
Har du en model med skala fra et til fem, bør du sætte pilen ud for tretallet, Kører dit køleskab med en skala fra et til syv, så er en firer oplagt.
Har du hele 10 muligheder at vælge imellem, bør du gå med en sekser.
Sådan skriver Italske-bistro.
Placering er vigtig
Når du har styr på temperaturen, er næste skridt at få styr på, hvor tingene står.
Kød og fisk skal placeres nederst, så safter ikke drypper ned på andre madvarer. Mejeriprodukter har det bedst på midterhylden, hvor temperaturen er mere konstant.
Frugt og grøntsager hører naturligvis hjemme i skufferne nederst, hvor luftfugtigheden er tilpasset deres behov. Færdigretter og madrester bør gemmes bagerst øverst, hvor det som regel er koldest.
Ved at give lidt opmærksomhed til dit køleskab kan du både spare på strømmen, forlænge madens holdbarhed og gøre en lille indsats for klimaet.
Ikke dårligt for et apparat, der ellers bare står og passer sig selv.