De fleste opbevarer løg forkert: Opbevares de rigtigt kan de holde i flere måneder

Af: Lucas Andreas

|

09/04/2024

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Selvom det er nærliggende at tro, er grøntsagsskuffen ikke det mest optimale sted.

Lige nu læser andre også

At finde et halvråddent løg i bunden af skuffen i køleskabet er en velkendt frustration for mange, især når man har gjort sig umage med at købe friske råvarer til hjemmelavet madlavning.

Løg, som er en grundsten i utallige opskrifter, kan dog holde sig friske i op til tre måneder eller mere, hvis de opbevares korrekt.

Melissa, madlavningsekspert og grundlægger af Little House Living, deler til Mirror ud af sin viden om opbevaring af løg, og pointerer, at køleskabet langtfra er det ideelle sted for disse grøntsager.

"Selvom hele løg kan opbevares i et køleskab, anbefales det ikke. Hele rå løg absorberer hurtigt fugt og kan blive blødere i køleskabet," forklarer hun.

Derimod anbefaler hun, at man opbevarer hele løg i en skuffe eller et skab, langt væk fra sollys, for at forlænge deres holdbarhed.

For at bevare løgene friske, råder Melissa til at placere dem på et tørt sted, hvor fugt ikke kan trænge ind. Det er vigtigt at undgå at opbevare løg i fugtige områder, såsom under vasken eller i kælderen.

"Opbevaring af løg i et område, der er for varmt, kan udtørre dem og få dem til at spire, hvilket kan føre til, at grøntsagen rådner og ødelægges. Ligeledes vil løg, der bliver for kolde, blive fugtige og kan miste deres hårdhed og blive mugne," uddyber hun.

Et yderligere tip fra Melissa er at fjerne løgene fra den originale plastikemballage, som de ofte er pakket ind i, når de købes i supermarkedet, og i stedet placere dem et sted med masser af luftcirkulation. Hun anbefaler at bruge en net- eller papirpose: "Plastikposer vil tiltrække en stor mængde fugt og få løgene til at rådne hurtigere, end du ønsker." Med disse råd kan løgene ikke blot forblive en fast del af køkkenet længere, men også bidrage til at reducere madspild.

Anbefalet til dig