Mor deler vandene: Afslører søns toiletvane

27/11/22 08:50

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.
En mor har valgt at dele sin historie online.

Indimellem kan man godt have brug for råd udefra.

Det er grunden til, at en mor har valgt at dele sit dilemma online på mediet Mumsnet, skriver The Mirror. 

Kvinden er bekymret for, om hun giver sin søn "blandede signaler", når det kommer til sønnens toiletvaner.

For nylig har sønnen lært at gå på toilettet, men der kan være situationer, hvor der opstår en nødsituation. Midt i en park eller under en køretur, så kan det pludselig blive akut.

I disse situationer har hun lært og opfordret sin søn til at tisse i en busk.

Modelfoto: Shutterstock.

Modelfoto: Shutterstock.

Men en episode fra drengens vuggestue, har nu resulteret i, at hun ikke er til tilfreds med den måde, som pædagogerne håndterede situationen på. 

“Jeg hentede ham fra vuggestue for et par dage siden, og en pædagog sagde til mig: 'Jeg vil bare lige fortælle dig, at vi var udenfor i dag, og han trak sine bukser ned og tissede i busken’. Mellem linjerne var det klare budskab, at det ikke er tilladt. Jeg forstår det godt, men personligt er jeg glad for, han gjorde det i stedet for at tisse i bukserne,” skriver kvinden og forsætter:

"Min mand og jeg forsøgte at forklare ham, at når han er i vuggestue, skal han fortælle nogen, at han skal på toilettet.”

Næste gang moren var i parken med sin søn, og han havde brug for at gå på toilettet, forsøgte hun at overtale ham til at gå ind i busken. Men det nægtede sønnen, og det endte med våde bukser.

Modelfoto: Shutterstock.

Modelfoto: Shutterstock.

Nu er moren i tvivl om, hvad hun skal gøre. Skal hun snakke med vuggestuen og høre, hvordan de håndterede situationen, der nu er skyld i, at drengen nægter at tisse udenfor?

"Det er klart, at hvis han havde gjort det indendørs, ville der ikke være noget at stille spørgsmålstegn ved, men er det ikke ret normalt for små drenge at tisse i en busk,” spørger moren.

De andre brugere på mediet er dog ikke enig med moren. Flere kalder det "uhygiejnisk", at hun lader sin søn gå på toilettet udenfor.

“Du kan ikke bare lade børn tisse i haven, det er meget uhygiejnisk," skriver en.

En anden mener, at det bør være en absolut nødløsning at lade sønnen tisse udenfor. Hun burde opfordre ham til at bruge en rejsevenlig potte i stedet for.

Hvad synes du, moren bør gøre i denne sitation?