Den smukkeste gaveindpakning nogensinde: Har du prøvet Furoshiki?

Af: Mie M.B

|

23/11/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den traditionelle indpakning fra Japan vinder stadig større popularitet

Mest læste i dag

Ungerne er puttet og roen har sænket sig over huset. Det er tid til at få ordnet nogle af de mange gaver, der ligger og gemmer sig i skabe og skuffer rundt omkring, for at nysgerrige øjne ikke skal opdage julegaverne før tid. Gavepapiret findes frem og det første ark skæres. Lyden er larmende høj i den ellers uforstyrrede stilhed.

Og så kommer lyden af små fodtrin pludselig tættere og tættere på.

Man når i desperation måske kun lige akkurat at få kastet en trøje hen over pakkerne, inden nysgerrige øjne plirrer op mod en. Er denne situation velkendt? Heldigvis kan du undgå den afslørende lyd af papiret med en ny, smuk indpakningsmetode, der i disse år trender verden over.

Den japanske furoshiki-gaveindpakning, hvor gaver pakkes ind i genanvendeligt stof, har været praktiseret i Japan siden Edo-perioden. Det er en fantastisk måde at give en unik og anderledes gave, og samtidig hjælpe med at reducere ikke-genanvendeligt gave indpakningspapir som hvert år smides ud.

Den mest bæredygtige (og billigste) måde at indpakke i furoshiki-stil er ved at genbruge gamle stoffer. Silke- eller polyester-tørklæder fra genbrugsbutikker fungerer særligt godt, men har du en gammel dug, der alligevel skal kasseres pga. pletter eller misfarvninger, kan du klippe firkanter ud hvor stoffet er pænt.

Metoderne er mange for hvordan man kan pakke forskelligt ind, men den mest kendte, nemmeste og enkle er otsukai tsutsumi.

Kilde: chatelaine.com

Her er en videoguide til hvordan du kommer godt igang:

Anbefalet til dig