Derfor skal du altid have solcreme i ansigtet når du flyver

Af: Ida Hansson

|

28/07/2023

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det lyder måske utrolig ulogisk, men du skal faktisk have solcreme på, når du flyver.

Mest læste i dag

Det er ikke en af ​​de første eller vigtigste ting, du rækker ud efter, når du pakker din taske til en flyrejse, men en 'ekspert' på området opfordrer nu folk til aldrig at stige på et fly uden solcreme.

TikTok-profilen - der går under navnet FindingFiona - fortalte sine 448.000 følgere, at de altid skal bære solcreme, når de flyver. Altså når du sidder inde i flyet.

Den unger tiktokker, som regelmæssigt poster rejsevideoer af sig selv, hvor hun udforsker verden, chokerede sine mange følgere, da hun forklarede vigtigheden af ​​at bære solcreme om bord.

"Jeg tabte kæben, da jeg lærte dette, og det samme vil ske for dig" skrev hun og fortsatte:

"En ting, jeg aldrig nogensinde ville gøre igen, er at tage på en flyvetur uden at have solcreme på."

"Selvom du er inde i flyet, oplever du på grund af den store højde faktisk stærkere UV-stråling. Især hvis du sidder ved vinduet, udsætter du dig selv direkte, hvilket kan føre til hudskader, hudkræft eller for tidlig aldring," forklarede hun.

Et råd vedrørte en undersøgelse offentliggjort i 2015 vedrørende 'risikoen for melanom hos piloter og kabinepersonale'. Det skriver 7news.com.

"En undersøgelse viste faktisk, at kun 60 minutter på vinduets sædeplan svarer til 20 minutter på et solarie. Så bare forestil dig, hvad der sker på længere flyvninger," citerede hun.

Hendes video, som fik mere end 1,3 millioner visninger, fik mange brugere til tastaturet.

"Tak, fordi du fortalte mig det. Jeg skal snart på en 10-timers flyvning til Mexico, så jeg vil sørge for, at jeg har solcreme på," skrev en person.

"Men jeg elsker vinduessædet! Hvornår blev det farligt?’ skrev en anden oprørt rejsende.

"Wow, jeg har aldrig tænkt på det her," kommenterede en tredje.

Så næste gang du træder ind i flyet, så husk at have et lag solcreme faktor 50 i ansigtet.

Anbefalet til dig