Derfor skal du spise en skefuld eddike 10 minutter, inden du spiser

Af: Lucas Andreas

|

22/08/2024

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du vil ikke fortryde det.

Lige nu læser andre også

Der er snart ikke den husgerning, man ikke kan bruge til.

'Køkkenets hemmelig våben' kan blandt andet bruges til at rense afløb og fjerne kalk, men de færreste er nok klar over, at det kan være en god ide at spise en skefuld eddike 10 minutter inden et måltid.

Det viser sig nemlig, at den har markante sundhedsmæssige fordele.

Det skriver Vanityfair.

Ifølge biokemikeren Jessie Inchauspé kan en daglig spiseskefuld eddike før måltider med højt glukoseindhold nemlig hjælpe med at styre blodsukkeret effektivt.

Men mens denne praksis vinder frem i Vesten, har den været en fast del af kosten i Østasien i århundreder.

I både Japan og Kina er eddike en integreret del af traditionel medicin og kulinariske traditioner. Sort riseddike er særligt anerkendt for sine sundhedsmæssige fordele, herunder forebyggelse af fedme, diabetes og blodtryksproblemer.

Det anvendes ikke kun i madlavning, men også i behandling af medicinske urter.

De sundhedsmæssige fordele ved eddike skyldes primært eddikesyre, som har en veldokumenteret effekt på blodsukkerniveauet.

Ernæringseksperten Catherine Lacrosnière forklarer, at eddikesyre hjælper med at reducere fordøjelsen af visse sukkermolekyler, hvilket mindsker blodsukkerstigninger efter måltider.

Samtidig understøtter eddike kroppens anvendelse af glukose, hvilket bidrager til en bedre glykæmisk balance.

Ud over blodsukkerregulering har eddike også andre sundhedsmæssige fordele. Det er lavt i kalorier, fremmer mæthedsfølelsen og kan have positive effekter på blodtryk og knoglesundhed.

Desuden indeholder vineddike antioxidante phenolforbindelser, som kan bidrage til forebyggelsen af neurodegenerative sygdomme.

Sådan gør du

For at maksimere de sundhedsmæssige fordele bør man vælge en eddike med en maksimal surhedsgrad på 5%, såsom æblecidereddike.

Overdreven indtagelse eller brug af eddike med højere surhedsgrad kan medføre bivirkninger som tanderosion og sure opstød. Derfor anbefales det at fortynde eddike i vand og eventuelt indtage det gennem et sugerør for at beskytte tandemaljen.

Alternativt kan man bruge citronsaft, som også har gavnlige virkninger, om end i mindre grad.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Afliver myte: Mange begår disse fejl når de vasker tøj Fylder du maskinen korrekt? Får du tømt lommerne? Du kan selv gøre mange ting for, at din vaskemaskine lever længere.

Anbefalet til dig