Når økonomien strammer til, bliver vi mere opmærksomme på at få mest muligt ud af vores indkøb, og det gælder i særdeleshed for frugt og grønt.
Her er vandmelonen forbundet med en række udfordringer, fordi man typisk står med en hel vandmelon, uanset hvor meget, man kan spise.
Der er dog en smarte metode til, hvordan man kan opbevare den længere uden at det overskydende frygt går til spilde.
Det skriver noticiasaominuto.
Metoden indebærer, at man skærer vandmelonen og placerer to friske, pillede hvidløgsfed på skærefladen.
Hvidløgsfeddene har en naturlig antibakteriel effekt, som kan hjælpe med at forhindre udviklingen af mikroorganismer, der ellers ville fremskynde frugtens forringelse.
Efter hvidløgsfeddene er lagt på skærefladen, skal vandmelonen dækkes med plastfolie.
For optimal opbevaring anbefales det også at placere vandmelonen i køleskabets nederste del, hvor temperaturen er lavere. Det kan dertil også være en god idé at bruge lufttætte beholdere i stedet for plastfolie.
Det sikrer, at frugten ikke udsættes for luft, hvilket hjælper med at bevare dens naturlige friskhed og fugtighed i længere tid.
Foto: Youtube