Det er ikke i plastikposer: Her er den bedste måde at opbevare brød på

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør ikke opbevare dit brød i plastikposer, lyder det.

Lige nu læser andre også

Du kender det sikkert godt.

Du har købt et lækkert brød ved bageren og tænker, at det i hvert fald holder ugen ud. Desværre opdager du allerede på dag to, at brødet er blevet så tørt, at det næsten ikke er til at tygge i.

Men hvad har du gjort forkert? Når det kommer til at opbevare brød, er der flere faktorer, der bør overvejes.

Ifølge bageren, Joost Arijs, spiller både emballagen og brødets tilstand en vigtig rolle.

"De papirposer, som bagerier leverer, indeholder paraffin. Det skal forhindre, at brødet tørrer ud,” forklarer han og anbefaler derefter, at man ikke får brødet skåret i skiver.

Sådan skriver mediet Gelderlander.

En af de mest almindelige opbevaringsmetoder er papirposer. De fungerer godt til skiveskåret brød, men er ikke altid den bedste løsning, forklarer bageren:

”Vi anbefaler at opbevare selve brødet i silkepapir eller blot i et håndklæde. På denne måde forbliver dit friske brød godt i mindst to til tre dage,” siger han.

Skiveskåret brød har derimod en kortere levetid, og det bør spises hurtigt for at undgå, at skiverne tørrer ud.

Hold dig fra plastikposen

Hvis du er én af dem, der plejer at opbevare dit brød i plastikposer, skal du være opmærksom på, at det kan føre til fugtophobning og tab af den sprøde skorpe.

Derfor er papirsposen en bedre løsning. Desuden kan en brødbeholder i enten plastik eller metal være en god investering.

Brød i fryseren

At komme brød i fryseren er også en mulighed, men den metoden er bageren ikke fan af.

”Frysning ødelægger brødets sprøde karakter og påvirker smagen,” siger han. Desuden forlænger frysning ikke nødvendigvis brødets holdbarhed efter optøning.

Til slut kan vi konkludere, at det anbefales at købe et samlet brød fra bageren, opbevare det korrekt, og kun skære de skiver, der skal bruges.

På den måde sikrer man nemlig den bedste smag og tekstur.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig