Det er nemt at smide lidt af hvert i skraldespanden- også det, som måske ikke hører hjemme sammen med madrester, køkkenrulle og andre dagligdagsting.
Men der er altså visse ting- især en helt bestemt ting, der absolut ikke må ryge i skraldespanden, da det potentielt kan være livsfarligt.
Det er ikke alle der ved det (eller det er i hver flad ikke alle der følger denne 'regel'), men man må under ingen omstændigheder putte batterier i skraldespanden.
Det kan bringe menneskers liv i fare på grund af risiko for brand, så de skal bortskaffes sikkert.
I England er der rapporteret en stigning af brand forårsaget af batterier, der indeholder farlige materialer, og som er blevet smidt væk skødesløst.
Kviksølv, bly og cadmium findes i batterier og kan, hvis de ikke bortskaffes korrekt, forårsage brand i affaldsbiler, husholdningsspande og på genbrugsstationer.
"Batterier er en fare for vores arbejdere, vores samfund og vores miljø. Hvis batterier eller elektriske apparater, der indeholder batterier, ender i skraldespande eller affaldsbiler med andre materialer, bliver de knust i affalds- og genbrugsprocessen. "This increases the chances that they could be punctured and self-combust, setting fire to dry and flammable waste and household recycling around them. We urge residents to please stop putting batteries in their waste and recycling bins, bags or boxes, and instead dispose of them safely," siger en ekspert ifølge Mirror.
Batterier bruges sikkert af de fleste mennesker hver dag, men bør stadig bortskaffes på en sikker måde.
Sådan skriver Miljøstyrelsen om håndteringen af batterier:
Saml dine batterier sammen og aflevér dem til genbrug.
Er batterier defekte/skadet, bør du ikke vente med at aflevere dem til genbrug.
Din kommune har organiseret indsamling, og der kan være forskellige lokale løsninger for eksempel en pose oven på skraldespanden eller batteribokse opstillet rundt omkring i kommunen.
Du kan også altid aflevere dine brugte batterier på din lokale genbrugsstation.
På kampagnehjemmesiden Farvel Batteri kan du nemt finde oplysninger om, hvordan du kommer af med batterierne i lige præcis din kommune.
Batterier i elektronik som computere, mobiltelefoner og mp3-afspillere må du gerne pille ud, men ellers gør personalet det, der hvor du aflever din elektronikaffald. Læs mere om, hvordan du skiller dig af med elektronikaffald og brugt elektronik.
Kan du ikke få batteriet ud af et produkt, for eksempel små cykellygter, anbefaler Miljøstyrelsen, at du ikke begynder at eksperimentere med det, men får hjælp af din forhandler - eller aflevér hele produktet som elektronikaffald.
Bilbatterier og andre større batterier skal du aflevere til genbrugsstationen eller dér, hvor de er købt.