Dette skal du være opmærksom på ved brug af CBD-olie

Foto: Shutterstock

Det kan være, at du bruger CBD-olie i dag, eller også har du blot tænkt på det, men det kræver for det første, at du ved hvad det er, og dernæst hvordan du bedst bruger det.

CBD-olie kendes også under navnet cannabisolie, men på trods af navnet er det ikke fordi olien har psykoaktive egenskaber - du bliver med andre ord ikke høj af det.

Det skyldes kort sagt, at der er stor forskel på THC og CBD, som er de stoffer, der blandt andet er i cannabisplanten - de har det til fælles, men derudover ikke så meget andet.

Så kan du naturligvis spørge dig selv, hvorfor du skal købe og bruge det, hvis nu du ikke får en rus ud af det - og godt spørgsmål.

Du kan starte med at gå ind og gøre dig klogere på Cbdsense.dk, hvor du også kan få lejlighed til at købe varerne på stedet.

Der er forskel på CBD-olie, produkterne er ikke ens

Som du sikkert kan se, så er der stor forskel på produkterne, hvem der sælger dem, og om de er godkendte til salg i Danmark, hvilket betyder, at du skal kigge dig for, inden du kaster dig ud i at købe.

En anden ting er, at CBD-olie kommer med forskellige koncentrationer, der gør, at hvis du ikke ved, hvad du kan tåle, eller hvad der er godt for dig at bruge fra starten, så prøv dig frem med den mildeste fra starten.

Så er der spørgsmålet om, hvordan du skal indtage det, og her er der flere forskellige muligheder. Du kan tage olien rå som dråber, men du kan også få olien som både piller og stikpiller, så du kan tage det, som det passer dig.

Det kan være noget af en udfordring at nævne alle de ting, som CBD-olie kan hjælpe mod, for der er virkelig mange ting, det kan gøre en forskel for. Men hvis vi tager nogle stykker i flæng, så kan det gøre en forskel for – angst og depression, højt blodtryk, stress og forskellige psykiske lidelser.

Vær opmærksom på om du oplever bivirkninger

Selv om CBD-olie kan have mange gode egenskaber, så kan det altså også have bivirkninger, hvis du får taget for meget eller en for stærk koncentration, og det skal du være opmærksom på.

De mest normale bivirkninger er relativt harmløse, og vil typisk være ting som – mundtørhed, træthed, hvis du bliver svimmel, hvis du får kvalme, hvis du oplever at dit blodtryk falder.

Bivirkningerne vil under normale omstændigheder foretage sig selv igen over tid, og du vil selv hvis du oplever dem ikke være i fare for at lide overlast.

Hvad den bedste CBD-olie er, det er svært at svare firkantet på, og det vil være noget, du selv skal finde ud af, for smag og behag og tolerance er forskellig fra den ene til den anden.

Heldigvis er der rigelig mulighed for at få råd og vejledning, hvis du gerne vil prøve det - også hvis du er nervøs for det fra starten, for det er der ingen grund til.