Vi har alle hørt det gamle ordsprog: 'Et æble om dagen holder lægen fra døren.'
Men hvad nu, hvis vi byttede æblet ud med et æg? Ny forskning tyder nemlig på, at æg kan have bemærkelsesværdige fordele for vores helbred.
En undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Nutrients, afslører, at ældre voksne, der spiser æg en til seks gange om ugen, har en 15 procent lavere risiko for tidlig død af enhver årsag.
Endnu mere overraskende er det, at risikoen for at dø af hjerte-kar-sygdomme er 29 procent lavere sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig spiser æg.
Sådan skriver mediet Metronieuws.
Indeholder mange gode ting
Men hvorfor er æg så gode for os?
Holly Wild, der er forsker ved Monash University, forklarer, at æg indeholder et hav af ting, som er gode for kroppen.
Hun påpeger, at de er rige på protein, men at man heller ikke må glemme, at de indeholder forskellige vitaminer, umættede fedtsyrer samt adskillige mineraler.
Dårligt ry
Tidligere har æg haft et blakket ry på grund af deres kolesterolindhold.
Nu viser forskning dog, at de fleste menneskers kolesteroltal ikke påvirkes negativt af æg.
Faktisk fandt undersøgelsen frem til, at de deltagere med højt kolesteroltal, der spiste æg på ugentlig basis, havde en 27 procent lavere risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig spiste æg.
Så hvad betyder det egentlig? Fremover skal du i hvert fald ikke være bange for at spise æg, men som med alt andet er moderate mængder afgørende.
At spise ét æg om dagen ser ud til at være en god tommelfingerregel,
Så næste gang du overvejer, hvad du skal have til morgenmad, hvorfor så ikke vælge en lækker omelet eller et blødkogt æg? Din krop vil takke dig for det.