Dit køkken bliver nok ikke det samme igen: Geniale lifehacks til køkkenet

Små smarte tricks, der sparer tid, reducerer madspild og gør hverdagen i køkkenet lettere.

Lige nu læser andre også

Gør hverdagen nemmere med enkle tricks, der sparer tid, mindsker rod og gør madlavning sjovere.

Køkkenet bliver nok ikke det samme igen!

Forlæng holdbarheden på urter

Foto: Shutterstock.com

Pak friske krydderurter ind i fugtigt køkkenrulle og opbevar dem i en lufttæt pose i køleskabet – det holder dem friske i flere dage.

Brug glas til at hakke hvidløg hurtigt

Foto: Shutterstock.com

Læg hvidløgsfed i et sylteglas med låg og ryst kraftigt – skallerne løsner sig, og feddene er klar til brug.

Frys madrester i isterningebakker

Foto: Shutterstock.com

Frys overskydende fond, citronsaft, pesto eller flødeskum i isterningebakker. Perfekt til madlavning i små portioner.

Undgå overkog med en træske

Foto: Shutterstock.com

Læg en træske hen over en gryde med kogende vand – det forhindrer, at vandet koger over.

Gør skærebrættet skridsikkert

Foto: Shutterstock.com

Læg et fugtigt viskestykke eller et stykke skridsikkert underlag under skærebrættet, så det ikke glider.

Rens blenderen på få sekunder

Foto: Shutterstock.com

Fyld blenderen halvt op med varmt vand og lidt opvaskemiddel. Blend i 10 sekunder, skyl – færdig!

Slip af med dårlig lugt på hænderne

Foto: Shutterstock.com

Gnid hænderne mod en rustfri ståloverflade (f.eks. en ske eller vasken), efter du har håndteret løg, hvidløg eller fisk – det fjerner lugten effektivt.

Anbefalet til dig