Drop højtryksrenseren: Disse 2 ting fra køleskabet gør din terrasse så god som ny

01/04/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Du behøver ikke at finde højtryksrenseren frem for at få din terrasse til at skinne igen.

Mest læste i dag

Vi er netop trådt ind i april måned, og det betyder, at flere af os begynder at vende blikket mod vores udendørsarealer.

Terrasser rundt omkring i hele landet trænger til en kærlig hånd, men tanken om at skulle hive det helt store udstyr frem kan virke uoverskuelig.

Heldigvis behøver en effektiv forårsklargøring ikke være synonym med hverken dyrt udstyr eller avancerede rengøringsmidler.

Det skriver det franske medie Linternaute.

I en tid, hvor DIY og hjemmegjorte løsninger har fået en høj stjerne hos mange, viser det sig, at de mest effektive metoder til at bringe terrassens glans tilbage, er både simpel og overkommelig:

"Du behøver ikke en højtryksrenser for at få din terrasse til at se ud som ny igen", forsikrer en ekspert, der hurtigt vender blikket mod to gamle kendinge fra rengøringsskabet.

Opvaskemiddel og hvid eddike er nemlig en fabelagtigt duo i kampen mod grønne belægninger på din terrasse.

Opvaskemiddel

En blanding af varmt vand og opvaskemiddel viser sig at være en overraskende stærk allieret i kampen for at få terrassen til at skinne igen:

"En god skrubben med dette enkle mix kan gøre underværker", forklarer eksperten og tilføjer, at en hård børste og lidt knofedt er alt, der skal til for at fjerne snavs og alger fra terrassens fliser.

Det er dog vigtigt at angribe opgaven med omtanke, så fugerne ikke tager skade.

Hvid eddike

De terrasser, der kræver lidt ekstra opmærksomhed, kan nyde godt af hvid eddike.

Dette mirakelmiddel, der er kendt for sin evne til at opløse selv de mest genstridige pletter, kan dog have en skadelig effekt på kalkholdige materialer, og man bør derfor anvende det med forsigtighed.

Derudover er det værd at nævne, at almindelige eddiker er ikke godkendt til brug til ukrudtsbekæmpelse i Danmark, hvorfor du dog skal holde det langt væk fra de grønne arealer.

Anbefalet til dig