Karryretter er populære i mange hjem, men fedtede gryder og pander kan være en udfordring at rengøre bagefter. Normalt kræver det store mængder vand og en grov svamp for at fjerne det genstridige lag af olie og krydderier, men med en ny metode som Elleair anbefaler på deres hjemmeside, kan man spare både tid, vand og rengøringsmidler. Det skriver det japanske medie Grape.
Fremgangsmåden er enkel. Når gryden er tom, tilsættes en smule vand til gryden, som derefter varmes op, indtil vandet begynder at koge. Når varmen slukkes, bruges et lag køkkenrulle til at tørre fedtet væk, inden gryden vaskes af med en svamp. På denne måde undgår man en fedtet svamp, og opvasken bliver mere effektiv.
Metoden har hurtigt vundet popularitet på TikTok, hvor flere brugere har kommenteret, at de aldrig tidligere havde overvejet denne løsning. Mange fremhæver, at den gør rengøringen lettere og samtidig reducerer vandforbruget.
Flere oplever, at besværet med at rengøre karrygryder får dem til at lave retten sjældnere, men med denne metode kan det blive lettere at nyde en hjemmelavet karry uden at frygte opvasken bagefter.