Du har skrællet kartofler forkert hele livet: Sådan bør det gøres

Af: Amalie L.

|

23/09/2024

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du vil aldrig skrælle kartofler på den traditionelle måde igen.

Lige nu læser andre også

Hvis du hører til dem, der har kæmpet med at skrælle kartofler og samtidig have alle fingre i god behold efterfølgende, så har vi gode nyheder! Der er tilsyneladende en langt smartere måde at få skrællen af kartoflerne uden at ende med et plaster på hver finger.

Det skriver Mirror

Vi har alle gjort det forkert

Kari, som har over 84.000 følgere på TikTok, hævder, at vi alle har skrællet kartofler forkert hele tiden. 

I stedet for at bruge den traditionelle skræller og holde kartoflen i hånden, anbefaler Kari, at du stikker en gaffel ind i kartoflen og skræller rundt om den, mens du drejer gaflen. 

På denne måde undgår du både fedtede hænder og risikoen for de klassiske skader på fingrene. Hun demonstrerer teknikken i en video, der har fået folk til at tage sig til hovedet og spørge: Hvorfor tænkte vi ikke på det før?

Begejstret kommentarfelt

Brugerne var begejstrede. 

"Det er en fantastisk idé. Hvorfor tænkte jeg ikke på det før?" skriver en TikTok-bruger. 

En anden jubler:

"Nu kan jeg stoppe med at skrælle mine fingre! Tak."

Men ikke alle er lige så overbeviste om behovet for overhovedet at skrælle kartofler. Flere påpeger, at der er sundhedsmæssige fordele ved at lade skrællen blive på. 

"Jeg skræller dem slet ikke. Vitale vitaminer som kalium og C-vitamin findes i skrællen, så hvorfor fjerne den?" lød en kommentar. 

Så selvom Karis trick gør hverdagen lettere for nogle, har det også sparket gang i en diskussion om, hvorvidt kartofler virkelig behøver at blive skrællet. 

Men hvis man hører til den gruppe, der foretrækker skrællede kartofler er Karis trick værd at prøve af.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig