Kalk i elkedlen er et almindeligt problem i mange danske hjem.
Hvis du ser kalk i bunden af din kedel, betyder det, at vandet i dit hjem er hårdt og indeholder meget calcium og magnesium.
Selvom kalk ikke er farligt for helbredet, kan det gøre din kedel mindre effektiv og potentielt påvirke smagen af dine drikke.
Heldigvis findes der flere enkel metoder til, at fjerne kalken på - og det bedste af det hele er, at du ikke behøver dyre produkter.
Sådan skriver mediet Nygammalmat, der har lavet artiklen 'Eddike og citronsyre er gode metoder til at fjerne kalk fra elkedlen. Jeg kender dog til en endnu bedre.'
Eddike og citronsyre
Der er ikke mange, der ikke kender til bruge af eddike og citronsyre, når det kommer til at fjerne kalk.
Metoden med eddike indebærer også to spiseskefulde salt og lidt vand. Blandingen skal hældes i din elkedel, hvorefter du skal lade den koge op.
Lad så blandingen stå i 15-20 minutter og skyl derefter kedlen grundigt med rent vand.
Når det kommer til citronen, så er det tæt på, at det er endnu lettere. Du skal nemlig bare hælde citronsaft i kedlen, koge det og lade det stå i en time, før du skyller den grundigt.
Som tidligere nævnt findes der dog en metode, som angiveligt skulle være endnu bedre end de to ovenstående.
Bagepulver er guld værd
Hvis du har svært ved at få renset hjørnerne i din kedel, kan bagepulver være en stor hjælp.
For at udnytte pulveret bedst muligt skal du fremstille en pasta af bagepulver og lidt vand. Du skal derefter finde en tandbørste frem, da den er optimal til at få blandingen ind i de svært tilgængelige områder.
Bagepulverne fjerner ikke kun kalk, men også eventuelle ubehagelige lugte, hvilket gør metoden optimal.
Det er en god idé at afkalke din elkedel regelmæssigt for at holde den i god stand og sikre, at den koger vand hurtigt og effektivt.
Så næste gang du ser kalk i din kedel, behøver du ikke at bekymre dig. Det kan du nemlig hurtigt få gjort kål på.