Ekspert advarer forældre: Dette må du aldrig kalde dit barn

22/1/23 10:28

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En ekspert har advaret forældre om at kalde deres børn en bestemt ting, da det kan forværre barnets adfærd og opførsel.

Ekspert Csilla Love deler videoer på TikTok, hvor hun opfordrer forældre til at udvikle sunde forhold til deres børn.

I en nylig video forklarer hun, hvorfor det ikke vil have en god indvirkning på dit barn, hvis du kalder barnet for en 'ballademager'. Det skriver Mirror.

Hvis barnet får en opfattelse af, at det ikke er andet end en ballademager, vil det kun betyde, at det bliver mere tilbøjeligt til at lave ballade.

I den nye video spiller Csilla både sig selv og et barn, hvor forælderen fortæller barnet, at det er en ballademager.

Som forælder siger hun: "Du er sådan en ballademager," hvorefter 'barnet' sukker.

"Ingen har lyst til at lege med dig, fordi du er sådan en ballademager. Som forælder føler jeg mig så frustreret, og jeg forstår endnu ikke, at du som barn er adskilt fra din adfærd, så jeg mærker sig bare som værende en 'ballademager'," siger hun.

Og barnet svarer: "Ja, og det jeg hører er, at det, at du ser mig som værende 'fræk' eller 'ballademager', er den eneste måde, du kan se mig på. Dette har en enorm indflydelse på mit selvværd, mine venskaber, og mit forhold til dig."

"Når jeg hører noget om mig selv ofte nok, vil jeg til sidst begynde at tro på det og handle derefter."

"De veje i min hjerne, der danner min tro, udvikler sig stadig, og at bliver kaldt disse ting hele tiden, og at høre på dem fortælle mig, at det er den, jeg er."

"Den måde, du vil behandle mig på i fremtiden, vil også blive påvirket. Dette vil holde fast i mig gennem hele mit liv, og jeg vil vokse op med at tro, at jeg er uartig, fræk og en ballademager."

"Det vil kræve en masse erkendelser og indre helbredelse af børn for at ændre denne indgroede tro."

I kommentarsporet har flere skrevet, at de blev behandlet på denne måde, da de var børn, og at de er glade for, at det ikke var deres 'dårlige opførsel', der førte til, at de blev kaldt 'ballademagere'.

"Amen. Det var præcis, hvad min mor gjorde. Mange års terapi, hvor jeg troede, at jeg var uartig, selvom jeg var et høfligt og følsomt barn, der fik gode karakterer," har en bruger skrevet.

"Alle disse videoer giver mig lyst til at græde. Jeg har gået i terapi så længe for det her," skrev en anden.

"Jeg er så glad for, at folk som dig deler denne information! Det har altid været mærkeligt for mig, hvordan nogle voksne behandler børn," lød det fra en tredje.