Ekspert afslører: Sådan fjerner du genstridige pletter med billige husholdningsartikler

Af: Ida Hansson

|

14/08/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rødsvinspletter på dugen eller på tæppet? Frugt ej. Nu kommer en ekspert med sine bedste tips og tricks.

Lige nu læser andre også

En vaskeekspert har delt sine tips til, hvordan man fjerner en lang række genstridige pletter, som mange kan blive nødt til at håndtere i sommermånederne.

Ved blot at bruge husholdningsprodukter forklarer Fran Forgione, hvordan dyre og skrappe kemikalier ofte ikke er nødvendige for at fjerne rødvin, solcreme og grillfedt. I stedet kunne det bare være et spørgsmål om at kigge i dine skabe efter et billigt svar på at få løst de uvelkomne pletter.

"Når det kommer til pletter, så griber så mange af os ud efter dyre, hårde kemikalier for at slippe af med dem," sagde eksperten.

Hun tilføjede, at folk bare kunne bruge kombinationer af billige butiksskabsartikler, der er lige så effektive som butikskøbte produkter.

Nedenfor er en liste over fire almindelige pletter, der kan ende på dit tøj, tæppe eller polstring denne sommer. For hver enkelt giver eksperten Fran enkle, omkostningseffektive løsninger, der kan spare dig for penge, før du går ud for at købe en flaske dyr pletfjerner.

Græs
At nyde udendørslivet er en af ​​sommerens glæder – men det betyder en øget risiko for at ende med græspletter, især hvis du har børn eller dyrker sport.

Fran råder til at kombinere hvid eddike med lige dele vand og dække pletten. Det rapporterer Mirror.

Lad det derefter trække i minimum 30 minutter – eller mere, hvis du vil se bedre resultater. Afslut med blot at skrubbe pletten og skylle den med koldt vand.

Hun tilføjede, at det er nemt at blive fanget af myten om, at varmt vand renser bedre. Men dette er ikke altid sandt, og absolut ikke tilfældet med græspletter.

Rødvin
At tage et glas vin eller to med venner eller familie kan være en perfekt måde at tilbringe en sommerdag eller aften. Men hvis du ved et uheld spilder det på dig selv eller tæppet eller sofaen, vil det højst sandsynligt ødelægge øjeblikket lige.

Men i stedet for at bruge en almindelig pletfjerner, kan en dåse hårspray være alt, der skal til.

"For at behandle pletten, spray rigeligt med hårspray, lad det stå i et par minutter og dup derefter pletten for at fjerne eventuelle rester," lød det fra eksperten.

Dette skal gentages så mange gange som det er nødvendigt, før det vaskes. Det berørte område kan også overhældes med sodavand eller danskvand så hurtigt som muligt, da boblerne hjælper med at fjerne pletten fra stoffet.

Kaffe og te

Danskerne elsker kaffe. Forståeligt nok er vi en nation, der regelmæssigt skal håndtere disse typer af pletter.

Løsninger til at fjerne de brune pletter inkluderer at skylle pletten under koldt vand, samt at bruge tandpasta. Eksperten foreslog også et par andre metoder, der kunne hjælpe.

"Du kan påføre opvaskemiddel eller flydende vaskemiddel så hurtigt som muligt, og lade det trække i pletten i mindst en time – og lad det ikke tørre! Hold pletten våd for at sikre, at produktet kan arbejde på at fjerne pletten, " hun sagde.

Til mere genstridige pletter foreslog hun dog at bruge en blanding af hvidvin og eddike eller en pasta bestående af bagepulver og vand. Hun tilføjede dog, at det er vigtigt at blive ved og fortsætte med at arbejde pastaen ind i pletten, indtil den er forsvundet.

Anbefalet til dig