Ekspert afslører: Sådan fjerner du lugt og pletter fra gulvtæppet for 15 kroner

07/12/22 16:52

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En ekspert har afsløret, hvordan man kan fjerne lugt og pletter fra gulvtæppet for kun 15 kroner.

Juleperioden er allerede over os. Og det betyder, at det er tid til julefrokoster og -hygge med familie og venner.

Selvom det er rigtig hyggeligt, når festlighederne står på, er det ikke altid tilfældet dagen efter. Her kan det nemlig være et mareridt at skulle rydde op og gøre rent.

Det er især tilfældet, hvis man opdager, at der er mad, rødvin eller lignende, der er blevet spildt på gulvtæppe.

Heldigvis har en rengøringsekspert ifølge Daily Star delt simple tips og tricks til, hvordan man kan fjerne pletter og lugt fra gulvtæppet på under 20 minutter.

Ikke nok med det, så er der også tale om tricks, der ikke koster mere end omtrent 15 kroner, lyder det fra eksperten Stan Tomov fra Fantastic Cleaners.

Sådan fjerner du lugt af spiritus fra gulvtæppet

Ender der med at blive spildt vin, øl eller anden spiritus på dit gulvtæppe, kan det ikke blot føre til en synlig plet, men også, at lugten af spiritus bliver siddende i tæppet.

Det er dog muligt at slippe af med lugten, ved at bruge et produkt, der kan købes for kun 15 kroner - og som mange allerede har derhjemme. Der er nemlig tale om lagereddike.

Du skal blot fylde lagereddike i en sprøjteflaske, hvorefter du skal sprøjte det på dit gulvtæppe. Ganske vist kan lugten af eddike være skarp, men den vil forsvinde med tiden samt fjerne lugten af spiritus.

Giv eddiken lidt tid til at tørre og gentag derefter processen, hvis du mener, at lugten af spiritus ikke er forsvundet helt efter første gang.

Sådan fjerner du madpletter fra gulvtæppet

Maden er en stor del af enhver julesammenkomst. Desværre er der dog ikke altid, at det hele havner i munden på gæsterne. Det kan nemlig sagtens ske, at noget falder ved siden af, og i stedet havner på gulvtæppet.

Skulle det ske, skal du starte med at fjerne madresterne, hvorefter du skal lave en blanding af varmt vand og natron, som du skal hælde direkte på pletten.

Du skal lade det være på pletten i omtrent 20 minutter, hvorefter det er tid til at rense området med en fugtig klud.

Brug din støvsuger til at fjerne små stykker mad og natron på gulvtæppet, hvilket du dog først skal gøre til sidst, for at sikre, at det hele er væk.