Ekspert deler 'nemt' trick, der forhindrer sort tøj i at falme, når det vaskes

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ekspert har delt et simpelt trick til at forhindre sort tøj i at falme, når det vaskes. Folk har vist sig at være meget ivrige efter at prøve det efter at have set resultaterne.

Mest læste i dag

Sort tøj er en fast del af manges garderobe, men det er ofte et mareridt, når dit yndlingstøj begynder at falme i farven og blive gråt efter et par ture i vaskemaskinen. Derfor er du enten nødt til at acceptere, at farven er falmet eller erstatte det med et nyt stykke tøj.

En ekspert har dog en løsning på dette, så du fremover ikke behøver at være bekymret, hver gang du smider dit sorte tøj ind i vaskemaskinen. Hun insisterer på, at hemmeligheden mod, at farven på sort tøj falmer, findes i dit køkkenskab.

Mary Futher, der på de sociale medier er kendt som 'Madame Sweat', deler regelmæssigt tips og tricks til blandt andet rengøring og hygiejne til sine følgere. Den kendte ekspert har dækket mange emner, hvilket omfatter alt lige fra at tackle kropslugt til at forhindre tøj i at få en muggen lugt.

I en meget rost video, der har fået over 39.000 likes på ganske kort tid, har hun afsløret, hvordan du kan undgå at falme dit sorte tøj under vask.

"Hvis du vil have dit sorte tøj til at forblive sort som dette, så har jeg et let tip til dig," sagde hun i videoen.

Hun antydede derefter, at der er 'to naturlige ting, du allerede har i dit køkken', som måske kan være løsningen på problemet, skriver Express.

"Enten eddike eller salt. Put en kvart kop eddike i tromlen sammen med dit vaskemiddel. Det hjælper med at fastholde farven," sagde hun.

"Alternativt kan du bruge salt. Du skal bruge en halv kop salt, som du strør over dit sorte vasketøj. Husk, at vandtemperaturen er nøglen. Så vask i koldt vand og indstil vaskemaskinen på hurtigvask."

Eksperten Mary har også delt en advarsel om tørring af sort tøj. I denne forbindelse har hun rådet til at undgå tørretumbleren eller at hænge det på tørresnoren.

"Du skal have en tørrestativ. Stil det ikke udenfor. Lad det tørre på dit badeværelse eller i et vaskerum," sagde hun.

I kommentarsporet er der mange, der har givet udtryk for, at de er meget taknemmelige for hendes tips. Desuden er der også flere, der har skrevet, at de ser frem til at prøve dette trick selv.

"Aldrig tørretumbler! Elsker eddike-tippet. Jeg har altid brugt eddike til hvidt, men nu også til mit helt sorte tøj. Tak," lød det fra en taknemmelig bruger.

"Mange tak for det gode tip," skrev en anden bruger, mens en tredje skrev: "Tak, frue. Det er et fremragende råd. Du slår igennem."

Det er dog også værd at nævne, at det ikke er alle, der har givet udtryk for at være fan af idéen. Andre er kommet med forslag til, hvordan man i stedet kan vælge at vaske sit sorte tøj.

"Nej, koldt vand og grønt opvaskemiddel fra Palmolive. Tør på delikat i tørretumbleren eller tør på snor. Falmer aldrig," lød det fra en bruger.

"Det er det, min familie gør... Vaskemiddel og eddike, og mit sorte tøj falmer stadig," skrev en anden.

Anbefalet til dig