Ekspert: Det her må du aldrig sige til dine børn, før du går

Livsstil
Foto: TikTok
Skal du have dit barn med fra et sted, er der én ting, du aldrig bør sige.

Mest læste i dag

De fleste forældre kan erklære sig enige i, at små tricks kan gøre håndteringen af børn en kende lettere. Men nu har en ekspert afsløret, at især ét trick kan forårsage langsigtet skade på dit barn.

Eksperten Deena, der deler ud af sin viden på TikTok under navnet Big Little Feelings, har afsløret, at det kan have konsekvenser for dit barn, hvis du fortæller, at du tager afsted uden ham eller hende.

I en video, der efter at være blevet delt på sociale medie, er gået viralt og har fået mere end 100.000 visninger, forklarer hun hvorfor. Det skriver The Sun.

Videoen er blevet lavet som svar på et spørgsmål fra en bruger, der spurgte: "Hvorfor bør jeg ikke sige: 'Farvel. Så tager jeg afsted uden dig', når mine børn ikke vil forlade parken. Det virker?"

Deena siger, at hun godt er klar over, at der er mange forældre, der bruger dette trick, når de ikke kan få deres barn til at følge med.

"Vi har alle været her. Du begynder at gå væk. Dit lille barn ignorer dig, men begynder så at kigge op fra tid til en anden."

"Okay, farveeeel. Dit lille barn skriger 'NEJ', og løber hulkende hen til dig."

"Ja, det virkede. I er på vej ud af parken, men ved du, hvad der også sker?"

"Du har lige fortalt dit lille barn, at hvis det ikke er lydigt, vil du forlade dem en dag."

Hun forklarer også, at det er et trick, der kan ende med at forårsage problemer, da barnet kan oparbejde en frygt for at blive forladt af dig, hvilket naturligvis er dit barns værste mareridt.

I stedet for blot at pointere et problem, har Deena valgt også at præsentere seerne for en løsning, hvis de står i en situation, hvor deres barn ikke ønsker at følge med.

"Du har det så sjovt, det er svært at tage af sted, men det er tid til at tage hjem nu. Vil du gerne gå eller blive båret? Du vælger."

Hvis det ikke hjælper, anbefaler hun, at man tilføjer følgende: "Det er svært at tage af sted. Nu hjælper jeg dig."

Hun siger, at du måske bliver nødt til at bære dit barn hen til bilen, og at barnet måske vil græde, men det 'er okay, da du hjælper med at støtte barnet gennem dets følelser'.

Der er mange forældre, der har kommenteret videoen, da de selv har prøvet dette trick. Mange af dem har også givet udtryk for, at de hadede, hvordan det fik deres barn til at føle.

"Jeg gjorde dette en gang, og udtrykket af frygt og tristhed i min datters ansigt... Jeg vil aldrig gøre det igen," skriver en.

"Jeg har gjort dette mod mit barn i øjeblikke af frustration, og jeg fortryder det dybt. Jeg stoppede," tilføjer en anden.

Andre forældre valgte at dele deres egne tricks til at få deres børn til at følge med dem. Flere af dem gav udtryk for, at det at forberede dem på det eller distrahere dem, er en god løsning.

"Giv dem også besked om, at I snart skal afsted: 'Vi tager afsted om 5 minutter, og så, at I tager afsted om 2 minutter' osv.," skriver en.

"I øvrigt: 'Lad os se, hvem der kommer først til bilen' virker hver gang - og ingen tårer," skriver en anden.

"Vil du lytte til Elsa eller Rapunzel i bilen? Hvad vil du spise, når vi kommer hjem? Få dem til at fokusere på det næste," lyder det fra en tredje.

Anbefalet til dig