Få ved det: Den klamme grund til at du skal rengøre din opvaskemaskine

14/07/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Man tænker måske, at en opvaskemaskine er ren. Men det er den faktisk slet ikke.

Mest læste i dag

Din opvaskemaskine kan virke som et apparat, der vasker sig selv, mens den vasker din opvask, men i virkeligheden har den brug for regelmæssig vedligeholdelse ligesom ethvert andet udstyr.

Over tid kan madpartikler, fedt og mineralaflejringer ophobes inde i din opvaskemaskine, hvilket påvirker dens ydeevne og skaber et uhygiejnisk miljø for din opvask. I denne artikel får du de vigtigste trin til at dybderense din opvaskemaskine for bedre ydeevne og hygiejne.

Trin 1: Tøm opvaskemaskinen
Før du går i gang med rengøringen af ​​din opvaskemaskine, skal du sørge for at tømme alt service og eventuelle madrester, der måtte være faldet ned, mens du har fyldt opvaskemaskinen.

Trin 2: Rengør filteret
Filteret er hovedkomponenten i din opvaskemaskine, der fjerner madpartikler fra vandet under vaskecyklussen. Fjern det nederste stativ for at få adgang til filteret. Tag filteret ud fra bunden af ​​opvaskemaskinen og vask det under rindende varmt vand. Brug eventuelt en blød børste.

Trin 3: Fjern snavs
Kig rundt i bunden af ​​din opvaskemaskine for eventuelle bidder eller stykker mad, der kan blive hængende. Du kan nemt fjerne dem med en fugtig klud eller svamp.

Trin 4: Rengør sprøjtearmene
Tag både den øverste og nederste sprayarm ud, hvis de kan tages af. Rens enhver ophobning i hullerne med en tandstik eller en lille børste, såsom en gammel tandbørste. Skyl dem godt under rindende varmt vand, før du sætter dem tilbage på plads.

Trin 5: Tør dørpakning og kanter af
Med en svamp eller klud dyppet i varmt sæbevand, rengør du rundt om kanterne af din opvaskemaskines låge og langs gummipakningen. Dette vil hjælpe med at fjerne skidt eller snavs, der kan påvirke maskinens ydeevne.

Trin 6: Kør rengøringscyklus med eddike
Fyld en beholder, der tåler opvaskemaskine, med hvid eddike og placer den på den nederste rille i din opvaskemaskine. Kør en varmtvandscyklus for at hjælpe med at opløse fedt og snavs, samt fjerne eventuelle vedvarende lugte.

Trin 7: Kør rengøringscyklus med bagepulver
Drys derefter bagepulver rundt i bunden af ​​opvaskemaskinen, koncentrer dig om områder med genstridigt snavs eller misfarvning. Kør endnu en varmtvandscyklus for yderligere at rense og deodorisere din opvaskemaskine.

Trin 8: Saml din opvaskemaskine igen
Sæt alt på plads igen - sænk stativ, filter og sprayarme - og du er klar!

Regelmæssig vedligeholdelse af din opvaskemaskine kan forlænge dens levetid og sikre renlighed og hygiejne til din opvask. Det skriver Thetechadvocate.com.

Regelmæssig vedligeholdelse af din opvaskemaskine kan forlænge dens levetid og sikre renlighed og hygiejne til din opvask.

Anbefalet til dig