Fem ulækre fejl: Sådan holder du dine håndklæder friske og rene

30/6/21 12:31

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Selvom de fleste mener, at de har helt styr det - så er der mange som begår fejl.

Håndklæder bruger vi hele året, men især om sommeren bruger vi flere, når vi skal til stranden, bade i haven eller andet. 

Der er ikke noget værre end et fugtigt ildelugtende håndklæde - eller et håndklæde som overhovedet ikke kan tørre noget tørt. Der er desuden en række ting som man bør være ekstra opmærksom på, når man skal passe på sine håndklæder - både på grund af hygiejnen og for at forlænge håndklædets levetid.

Det skriver svenske Expressen

Ifølge mediet er det meget få - og ikke mindst simple ting - som du bør gøre, for at du nemt kan holde håndklædet rent og samtidig passe på kvaliteten.

Vask hyppigt 

En af de vigtigste ting er at få vasket håndklæderne ofte - det gælder uanset om der er tale om et håndklæde der bruges på stranden, til sport eller dem som hænger på badeværelset. Faktisk bør håndklæder vaskes hver tredje dag - og de håndklæder som bruges til hænderne, bør vaskes - eller udskiftes - hver dag. Hvis ikke håndklæder bliver vasket hyppigt, ender de med at blive ildelugtende bakteriebomber. 

Hæng aldrig flere på samme krog 

Har du ofte ét flere håndklæder der hænger på den samme krog? Så bør du nok lige læse med her. Det er fint at have et enkelt håndlæde hængende på en krog, men faktisk ville håndklædet have allerbest af, at tørre i et udstrakt form. Det vigtigste er især, at håndklædet får lov til at tørre, uden at der er andre håndklæder placeret tæt op af det. Derfor bør man aldrig hænge flere håndklæder til at tørre på samme krog, for så bliver håndklæderne placeret oven på hinanden. Således bliver fugten siddende i håndklædet og der bliver større risiko for skimmelsvamp.

Det er en god ide med flere 

Har du kun 2-3 håndklæder du skifter mellem og derfor skal vaske hele tiden? Så bør du nok overveje at anskaffe dig et par ekstra. Det anbefales nemlig at det ikke er de samme håndklæder der vaskes igen og igen, da det forringer håndklædets levetid. Derfor bør man have flere at veksle mellem. 

Vask varmt 

Først og fremmest er det utroligt vigtigt, at man vasker efter anvisningen - både håndklædets, men også den vaskeanvisning der er på vaskepulverets pakke. Det skal nemlig doseres helt rigtigt, for at man ikke forringer håndklædets kvalitet. Håndklæder er nemlig lavet til at suge fugt til sig, og derfor kan du ødelægge dem med for meget vaskemiddel. Så suger håndklæderne nemlig vaskemidlet til sig og bliver derfor ringere til at tørre. Desuden er det vigtigt, at man aldrig bruger skyllemiddel når man vasker håndklæder, da dette har samme effekt.

Vask på rette temperatur

Du skal naturligvis altid følge vaskeanvisningen - men derudover er det utrolig vigtigt, at du altid vasker håndklæder ved så høj varme som muligt. Ellers bliver bakterierne nemlig ikke dræbt i vasken og de overlever derfor vasken, hvis der bliver vasket ved for lave temeperaturer.

Herunder kan du læse om et andet genialt vaske-trick: