Frugt og grønt og både sundt og lækkert, men det er ikke altid lige let at holde produkterne friske og sprøde.
Når det kommer til tomater, kan en vis tape gøre underværker. Selvom vi har en tendens til at holde kontorartikler og køkkeningredienser adskilt, er det tid til lige at tænke en ekstra gange.
Det viser sig nemlig, at en lille smule tape kan hjælpe med at holde dine tomater friske og lækre i lang tid. Det skriver Lifesavvy.com.
Vi ved alle, at tomater er bedst, når de er saftige og sprængfyldte med smag. Men når du først har sat en tomat køkkenbænken, begynder uret at tikke.
Ved at påføre et stykke tape (en hvilken som helst type tape) over stængelmærket oppe i toppen på din tomat, vil det hjælpe den med at bevare sin friskhed.
Dette hjælper med at reducere mængden af luftstrøm til stilken, hvilket reducerer vækst af bakterier og skimmelsvamp. Lad tapen ligge indtil du er klar til at bruge tomaten.
Når du bruger denne metode, er din tomat i stand til at holde sig frisk i op til to uger. Den bevarer sin stramme, lyse kød, og du bør ikke se nogen tegn på, at fugt er gået tabt. Tomaten vil være perfekt til sandwich, salater eller enhver anden tomatret.
Husk, at lidt tape over toppen af din tomat ikke er det eneste, du kan gøre for at dine tomater holder længere og smager godt. Tomater trives under specifikke opbevaringsbehov, så hvis du leder efter nogle flere måder at holde dem lækre på, så læs videre.
For det første er det vigtigt at beskytte dine tomater mod for meget kulde. Køleopbevaring kan være hårdt for tomater, og de kan udvikle uønsket smag og tekstur, når de udsættes for kolde temperaturer.
For at opnå den bedste tomatsmag skal du opbevare dine tomater ved stuetemperatur og holde dem beskyttet mod kulden, indtil de er modne.
Hvis du skal opbevare dine tomater i køleskabet, skal du placere dem i det varmeste område af køleskabet, såsom døren. Tomater, der er fuldt modne og næsten overmodne, bør bruges hurtigst muligt eller stilles i køleskabet som en sidste udvej.
Hvis du vil hjælpe dine tomater med at modne langsommere, men ikke ønsker at bruge tape-over-stilken metoden, kan du opbevare dine tomater med stilken nedad. Dette er den næstbedste måde at bremse luften, skimmelsvamp og bakterier, der prøver at trænge ind i tomaten.
Det er også værd at bemærke, at tomater har en tendens til at modnes fra bund til top. Dette betyder, at hvis du konstant opbevarer dine tomater med den rigtige side opad (det vil sige, at de hviler på bunden med stilken opad), tilføjer du pres på en allerede moden overflade.