Franske husmødre drysser mel i håndvasken: Når du hører hvorfor, vil du gøre det samme

Af: Lucas Andreas

|

14/05/2024

Foto: Youtube
Metoden er hurtig og effektiv.

Mest læste i dag

Rundt omkring i alle verdenshjørner er der traditioner for husholdning, som er blevet overleveret gennem generationer.

En særlig interessant skik findes hos franske husmødre, der bruger mel i badeværelsesvasken til rengøring.

Det er en praksis, som ved første øjekast kan virke mærkværdig, men som har en logisk forklaring og dybe historiske rødder.

Det fortæller youtuberen Aurikatariina, som lever af at rengøre ulækre hjem i bund.

Mel har længe været værdsat ikke kun som en fødevare, men også for dets fine slibende egenskaber, der gør det ideelt til rengøring.

I Frankrig, hvor gastronomi og kvalitetsingredienser vægtes højt, er brugen af mel til rengøring blevet en del af kulturarven. Melet fungerer som et mildt slibemiddel, der effektivt kan fjerne fedt, kalk og andre urenheder uden at beskadige overfladerne.

Dets naturlige oprindelse betyder også, at det ikke frigiver skadelige kemikalier i hjemmemiljøet, hvilket er særligt vigtigt i fugtige områder som badeværelser.

Når mel bruges som rengøringsmiddel, er det særligt effektivt på rustfri ståloverflader som køkkenvasken.

Sådan gør du

  1. Rengør vasken med køkkenrens eller varmt sæbevand til en start.

  2. Tør vasken rent med dit håndklæde. Det lyder skørt, men alt vand, der er tilbage i din vask, vil øjeblikkeligt forvandle melet til fedt, det vil derfor ikke virke. Det er altså meget vigtigt, at du tørrer vasken grundigt.

  3. Drys vasken med mel: Drys din vask med et tykt lag mel. 

  4. Brug et køkkenrulle til at pudse og skrubbe melet ind i vasken, som om du vokser en bil. Du vil efter lidt skrubben og pudsen se, at madstykker begynder at forsvinde, og at håndvasken vil begynde at skinne.

Mel kan også kombineres med salt og eddike for at skabe en pasta, der genopretter glansen på metaller som messing og kobber.

Blandingen renser ikke blot, men modstår også oxidation, hvilket hjælper med at bevare metallernes skønhed.

Kan også anvendes til træ

Derudover kan mel anvendes til rengøring af træmøbler og gulve.

Et tyndt lag mel kan absorbere fedt og flydende snavs, hvilket gør det lettere at fjerne. Ved lettere tilsmudsning kan mel også bruges til at fjerne overfladesnavs og let fedt ved blot at sprede det på overfladen og skrubbe forsigtigt.

Mel fungerer også som et absorberende middel ved fjernelse af limrester, hvilket gør det nemmere at fjerne de sidste rester af lim fra forskellige overflader.

Anbefalet til dig