Frisør advarer: 'Det ville jeg aldrig gøre med mit hår'

Af: Ida Hansson

|

24/08/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nogle vaner skader dit hår mere end andre.

Mest læste i dag

Når det kommer til hårpleje, behøver det ikke altid at være så avanceret – eller involvere dyre produkter og behandlinger. Men på den anden side er der visse ting, der slider mere på håret end andre.

Svenske Sofia Persson har arbejdet som frisør i over 15 år - og har et par "no-no's", når det kommer til, hvordan hun passer sit eget hår.

Her er de tre vigtigste ting i Sofia Perssons hårplejerutine:

1. Brug altid balsam efter hårvask

Hvis du kun bruger shampoo og helt springer balsamen over, lader du 'skællaget' stå åbent. Det fører til, at det inderste lag af håret er meget mere udsat for slid som varme, vejr, snavs – og fugten bevares ikke inde i håret.

2. Børst aldrig dit hår, når det er fugtigt

"Jeg børster altid mit hår helt ud, inden jeg går i bad for at undgå, at det bliver for filtret af shampooingen. Husk at vaske dit hår forsigtigt, du behøver ikke rede dit hår i cirkler for at få det rent. Brug fingerspidserne i hovedbunden, vask længderne forsigtigt med en strøgfornemmelse, det er nemmere at føntørre håret uden at skulle børste store filtre ud i håret, når det er vådt. HVIS du stadig har brug for at udrede det inden føntørring, så brug en bredtandet kam," siger frisøren til Aftonbladet.

3. Brug aldrig varmeværktøj uden varmebeskyttelse

Fordi du slider på det yderste lag af håret, når du bruger varmeværktøj, skal du derfor have en varmebeskytter for at mindske sliddet.

Varmeskjoldet fungerer som en barriere mellem dit hår og varmeværktøjet, hvilket resulterer i sundere hår i længere tid.

Anbefalet til dig