Gammelt trick virker stadig: Sådan holder du dine æbler friske i længere tid

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tricket er ikke ligefrem nyt, men alligevel er der ikke mange, der kender det.

Lige nu læser andre også

Du har helt sikkert oplevet det før.

Når du køber æbler, vælger du nok de mest modne og saftige - men i løbet af få dage er de blevet markant ringere, hvilket ofte resulterer i, at de ender med at blive smidt ud.

Heldigvis for dig viser det sig, at folk i 1700-tallet opfandt det perfekte trick til at holde æbler friske i længere tid.

Ifølge Mirror påstår en kvinde endda, at æbler kan forblive saftige og sprøde i måneder.

Kvinden, som står bag 'The Acadian Garden & Apothecary' på YouTube, løfter nu sløret for, hvordan tricket virker.

Kvalitet

"En vidunderlig måde at holde maden frisk uden kogning, tørring eller køling", står der i videoens beskrivelse.

For at bevare et appetitligt æble skal det være et 'perfekt' æble - uden blå mærker og insektskader - og stilken skal også være intakt.

Tricket fungerer bedst med friske æbler plukket fra en frugtplantage, da de er bedre end de butikskøbte, som kan være sprøjtet med kemikalier, der påvirker modningsprocessen.

Opbevaring

Æblerne skal pakkes i et tørt materiale, hvor luften kan trænge ind, som savsmuld, korn, sand eller avispapir.

Derudover skal det være et køligt, tørt sted - væk fra kartofler, da de producerer en gas, der får æblerne til at modnes.

At pakke æbler enkeltvis i avispapir hjælper med at forhindre, at et dårligt æble ødelægger de øvrige.

Hvis et af æblerne bliver dårligt vil ethylenet, der frigives, påvirke de andre æbler omkring det - hvilket betyder, at dine æbler vil holde sig kortere, end du havde forventet.

Reaktioner

En person kommenterede på videoen og indrømmede, at de havde opbevaret ting 'forkert' og skrev:

"Jeg har opbevaret mine produkter helt forkert. Ikke så meget for holdbarhed, men bare generelt. Tak for de små tips om, hvordan man passer på æbler - jeg vil måske ikke have mine til at holde fem måneder, men i det mindste længere end en uge vil være nok."

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig