Geniale tips til et rent bruseforhæng: Sådan får du det som nyt igen!

Af: Mie M.B

|

30/11/2023

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med få midler kan dit forhæng få sin charme tilbage

Mest læste i dag

Der kan være flere årsager til at badeforhænget hurtigt bliver beskidt og får pletter. Uanset hvilke der er synderen, så kan et smudset forhæng hurtigt skæmme et ellers pænt og indbydende badeværelsesmiljø. Det er derfor vigtigt, at badeforhænget forbliver rent. Heldigvis er det en tjans, der ikke kræver alt for meget hårdt arbejde, og på Isabellas har de en masse gode råd til hvad du som bruseforhængsejer kan gøre for at rette op.

For at undgå, at problemet bliver for udfordrende, er det en god ide at rengøre dit badeforhæng regelmæssigt. Et kalket bruseforhæng kan nemt komme til sin ret igen i vaskemaskinen. Vask det ved 30 grader uden sæbe, og tilføj 1 dl citronsyre sammen med forhænget. Efter denne omgang gentages vasken på samme program, denne gang uden syre, men i stedet med en lille mængde vaskemiddel. Er kalkaflejringerne mere genstridige, så lad forhænget ligge i blød i en spand med varmt vand og eddikesyre i forholdet 1:10 i en time.

Hvis forhænget derimod ikke lider så meget af kalk, men i stedet af mug og ubehagelig lugt, er der en anden løsning. Her lægges det i blød i varmt vand og Rodalon. Brug 1 del Rodalon til 9 dele vand og lad badeforhænget ligge i blandingen i to timer.

Skyl forhænget grundigt og lad det tørre. Hvis badeforhænget ikke tåler maskinvask, kan du vaske det i hånden ved at lægge det på gulvet og fjerne genstridige pletter med skurecreme. Så er du hurtigt af med snavsede plamager. 

Et rent badeforhæng er nøglen til et indbydende badeværelse.

Anbefalet til dig