Hæld aldrig vand i afløbet efter at have kogt æg: Her er den særlige årsag

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Der er en god grund til, at 'æggevandet' ikke skal hældes i afløbet.

Lige nu læser andre også

Mange har nok ikke tænkt over det, men vandet fra kogte æg bør aldrig hældes i vasken.

Det viser sig nemlig, at 'æggevandet', der ofte hældes direkte i afløbet, indeholder værdifulde næringsstoffer, der kan gavne dine planter og give dem et sundere vækstmiljø.

Hvis det lyder lidt for godt til at være sandt, så skal du blot læse lidt videre - for det giver faktisk rigtig god mening.

Forklaringen

Når du koger æg, opløses noget af den kalcium, som æggeskaller indeholder, i vandet.

Kalcium essentielt for planters trivsel, da det hjælper med at regulere jordens pH-værdi og sikre et stabilt miljø for planternes rodnet.

En jord med neutral pH-værdi, som er et sted mellem 6,0 og 6,5, er optimal for mange planter, da det giver dem de bedste betingelser for at optage næringsstoffer.

Sådan skriver mediet Ruhr24.

Kalcium er desuden kendt for at styrke planters struktur og gøre dem mere modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr.

Hold øje med disse tegn

Hvis dine planter mangler kalcium, kommer det oftest til udtryk via gule eller brune pletter på bladene. Væksthæmning og små blade kan også være tegn på calciummangel.

I sådanne tilfælde kan du hjælpe dine planter ved at bruge vandet fra dine kogte æg. Det kræver blot, at du lader vandet køle ned til stuetemperatur, før du vander planterne med det.

Har du mange planter - eller måske endda en have - kan du også samle det magiske vand over flere dage, så du altid har en næringsbombe klar til dine planter.

Det anbefales, at man bruger 'æggevandet' en gang om ugen.

Her på falderebet er det værd at bemærke, at du bør undgå at bruge vand fra farvede æg, som ofte sælges i supermarkederne, da farvestofferne i skallerne kan påvirke vandets kvalitet.

Anbefalet til dig