Smart trick: Sådan kan tændstikker bidrage til sundere planter i hjemmet

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Bare vent til du finder ud af, hvad man kan få ud af dette geniale tændstik-trick.

Mest læste i dag

De fleste af os tænker sjældent over, hvad der et par helt almindelige tændstikker indeholder, og hvad de rent faktisk kan bruges til udover at tænde lys.

Hvis man sætter en lup over netop dette, vil man dog opdage, at tændstikkerne faktisk kan være guld værd i en helt anden sammenhæng.

Tændstikkers hoveder indeholder svovl, fosfor og magnesium, og disse stoffer er faktisk gode for planterne i dit hjem og kan fungere som en naturlig gødning, hvis de bruges korrekt.

Sådan gør du det

Læg en lille håndfuld tændstikker op i en kande med vand. Svovl, fosfor og magnesium vil gradvist blive frigivet i vandet. 

Lad det stå indtil vandet er mættet med disse næringsstoffer og får en rødlig farve. Så har du din egen hjemmelavede plantegødning.

Når du vander dine planter med dette tændstik-vand, kan du forbedre deres vækst og sundhed. De vil blandt andet få stærkere blade samt et godt rodsystem.

Dette trick gælder både planterne i haven samt planterne i din bolig.

Så næste gang du tænder en tændstik, kan du tænke på den ekstra fordel, du kan give dine planter ved at bruge tændstikkerne på den atypiske måde.

Herunder kan du, hvordan det skal gøres:

Anbefalet til dig