Har du en airfryer? Her er fem fødevarer du aldrig bør lave i den.

Af: Kasper Rud

|

15/09/2024

Livsstil
Foto: Shutterstock
Undgå dette i din airfryer

Lige nu læser andre også

Farerne ved airfryers: 5 madvarer du bør undgå

Airfryers har vundet popularitet som et sundere alternativ til friturestegning, men de er ikke uden begrænsninger.

Selvom de fungerer godt til en række retter, er der nogle fødevarer, som kan være direkte farlige at tilberede i en airfryer.

Ifølge eksperter kan forkert brug af disse apparater skabe brandrisiko eller ødelægge selve maskinen.

Det skriver Express.

Her er fem fødevarer, du aldrig bør forsøge at tilberede i en airfryer:

  1. Mad med fyldig sauce
    Retter som spaghetti bolognese eller chili con carne bør ikke tilberedes i en airfryer. Væsken kan sprøjte rundt inde i apparatet på grund af den cirkulerende varme luft, hvilket ikke kun er rodet, men også potentielt farligt. Disse retter egner sig bedre til langsom tilberedning i en gryde eller ovn.

  2. Vådt paneret mad
    Friskpanerede retter med våd dej, som for eksempel tempura eller fiskefileter, er heller ikke egnede til en airfryer. Da apparatet ikke bruger olie på samme måde som en frituregryde, vil dejen blot dryppe ned i kurven og skabe en rodet, ubagt masse. For et sprødt resultat bør du i stedet bruge en tør panering med mel og krydderier.

  3. Popcorn
    Selvom det kan virke oplagt at bruge en airfryer til popcorn, bliver temperaturen i de fleste modeller ikke høj nok til at poppe kernerne. Desuden kan kernerne sætte sig fast i varmeelementet og skabe en brandfare.

  4. Broccoli
    Grøntsager som broccoli egner sig ikke godt til airfryers, da apparatet har en tendens til at udtørre dem, hvilket gør dem seje og bitre. For en bedre smag anbefales det at stege broccoli i ovnen.

  5. Pasta og ris
    Pasta og ris skal koges i vand og kan ikke tilberedes direkte i en airfryer. Hvis du dog vil opvarme rester eller sprøde en pastaret, kan en ovnsikker skål i airfryeren være en løsning.

Anbefalet til dig