Derfor bør du ikke have magneter hængende på dit køleskab

Livsstil
Foto: Shutterstock
Hvis du har magneter hængende på køleskabet, bør du overveje at fjerne dem.

Mest læste i dag

Magneter på køleskabet er ikke ligefrem noget uvant syn i de danske hjem.

Mange bruger køleskabsmagneter til at ophænge to-do-lister samt tegninger fra børn og børnebørn, men det viser sig nu, at magneterne kan være skadelige for køleskabet

Det skriver mediet Ricettasprint.

Eksperter advarer om, at det tilsyneladende harmløse tilbehør kan påvirke køleskabets ydeevne og endda forårsage permanent skade.

Magneter er fremstillet af materialer, der kan forstyrre det magnetiske felt omkring køleskabet. Det kan lede til forringelse af både kølesystemet og temperaturstyringen.

Desuden kan magneter udgøre en risiko for andre elektroniske enheder i nærheden, da de skaber magnetfelter, der kan forstyrre følsomt udstyr.

Løsningen

For at undgå disse potentielle problemer foreslår eksperter en alternativ løsning, der går ud på, at man benytter sig af magnettavler, som i princippet kan placeres overalt i køkkenet.

Ved at investere i et magnettavle eller to beskytter man ikke kun køleskabet, men giver også sig selv mulighed for at tilpasse køkkenets udseende uden at skulle rykke på det store apparat.

Ved at være opmærksom på de mulige risici, som køleskabsmagneter udgør, kan man sikre sig, at ens køleskab fungerer optimalt og lever længere.

Man bør altså ikke vinke farvel de små minder på køleskabet, men man bør i stedet præsentere dem på en smartere måde, der ikke bringer køleskabet i fare.

Anbefalet til dig