Du kender det måske selv.
Der er ikke mange ting, der er værre end at prøve at lirke en pose frosne ærter ud af fryseren, når den er blevet til en kompakt isblok.
Heldigvis findes der flere 'ingredienser', der kan hjælpe dig med at holde fryseren isfri – og de fleste af dem har du sikkert allerede i køkkenet.
Det skriver mediet Focus.
Hver gang du åbner fryseren, slipper varm luft ind.
Over tid resulterer det i et tykt lag is, som ikke bare lige kan fjernes. Derudover har du mindre plads til opbevaring, hvilket ikke ligefrem er ideelt.
Men frygt ej. Med tre smarte husholdningsmidler kan du nemlig holde isen på afstand.
Bagepulver
Bagepulver er kendt for sine mange egenskaber, og det kan også hjælpe med at holde fryseren isfri.
Ved blot at drysse to spiseskefulde på en fugtig klud og gnide det på indersiden af fryseren, slipper du for problemer med isdannelse.
Som en ekstra bonus fjerner det også dårlige lugte.
Det skal dog nævnes, at du bør undgå at tørre gummilisterne af med bagepulver, da det kan være skadeligt.
Madolie
Hvis du ikke har bagepulver ved hånden, kan madolie være nok så godt.
Dryp et par dråber på en fugtig klud og tør fryserens inderside af - akkurat som før. Olien lægger en beskyttende hinde, der forhindrer is i at sætte sig fast.
Glycerin
Glycerin er også et fantastisk middel til at holde fryseren isfri.
Inden du går i gang med vidundermidlet, skal du dog rengøre fryseren grundigt. Derefter skal du fugte en klud med glycerin og tørre fryserens vægge af.
Da glycerin har et lavere frysepunkt end vand, vil is tage længere tid om at sætte sig.