Et besøg i IKEA handler sjældent kun om at købe møbler eller praktiske opbevaringsløsninger.
For mange er det næsten en tradition at afslutte turen med en omgang kødboller samt lidt koldt at drikke som prikken over i'et.
Nu har det set dagens lys, at de evigt populære kødboller selskab af en helt ny ret, der godt kunne gå hen og blive en ny favorit.
IKEA har nemlig indgået et samarbejde med Michael Andersson, som tidligere i år blev kåret som Årets Kok 2024, skriver mediet Allas.
Han har udviklet en taco, som i første omgang lyder meget lidt svensk, men som alligevel trækker tråde til hjemlandet gennem kreative ingredienser.
I stedet for det klassiske hakket oksekød har han valgt at bruge kylling. Tacoen bliver serveret med pico de gallo, chilimayonnaise og en svensk-inspireret salsa med grønne tomater og æbler.
Det er med andre ord ikke en helt almindelig fredagstaco, men noget der forsøger at løfte niveauet uden at miste hyggen.
"Tacos er en perfekt ret at lave sammen. Alle kan lave og spise deres taco på deres egen måde. Taco inviterer til legesyge og nysgerrighed, og sammen ønsker vi at inspirere til at samles og skabe fællesskab i køkkenet og omkring bordet," siger Michael Andersson selv.
Den nye ret vil være tilgængelig fra den 6. juni, som i år falder på en fredag og samtidig er Sveriges nationaldag.
Prisen bliver 69 svenske kroner (cirka 48 kroner, red.), og retten vil kunne fås i alle landets IKEA-restauranter med undtagelse af stormagasinet Mall of Scandinavia.
Om svenskerne er klar til at bytte kødboller ud med tacos, må tiden vise, men én ting er sikkert - nemlig at IKEA giver dem muligheden for at spice deres fredagsmenu lidt op.