Her er den perfekte temperatur til dit hjem: Du sparer penge på regningen og holder på varmen

Foto: Shutterstock
Eksperter har nu løftet sløret for, hvilken temperatur, der er den bedste at have i sin bolig.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange kolde måneder i Danmark.

Når det er koldt uden for står danske husejere over for et stort dilemma, da de skal træffe et valg om, hvilken temperatur termostaten skal stå på.

På den ene side ønsker danskerne at være komfortable og varme, men på den anden side ønsker de at spare penge på opvarmning.

Eksperter fra Your NRG og My VVS har nu afsløret, hvilken temperatur, man bør stille sin termostat til for at opnå begge dele mest muligt.

Det skriver The Mirror.

For at forhindre skimmelsvamp og bevare et sundt indeklima, anbefales det at holde husets termostat indstillet over 14 grader:

"Hold dit hjems termostat over 14 grader for at forhindre vækst af skimmelsvamp - lidt højere i flisebelagte rum. Alt under denne tærskel vil give fugt grobund for at udvikle sig i dit hus, hvilket påvirker din ejendom og dit velvære", forklarer eksperterne.

Mange penge at spare

Der kan være mange penge at spare ved at justere meget lidt på termostaten. En reduktion på bare én grad kan spare dig mange hundrede og endda tusinder på et år - afhængigt af størrelsen på din bolig naturligvis.

Eksperterne anbefaler at holde stuetemperaturen mellem 18 og 20 grader om vinteren, da det både er sundt og omkostningseffektivt.

Dette tip kan hjælpe boligejere med at navigere i en tid med stigende energipriser, og sikre, at hjemmet forbliver et varmt og sundt sted at være.

Anbefalet til dig