Her er den særlige grund til, at karkluden aldrig bør hænges over vandhanen

Livsstil
Foto: yackers1/Shutterstock
Foto: yackers1/Shutterstock
Der er en god grund.

Lige nu læser andre også

De fleste danskere har en karklud et sted i køkkenet.

Den er en uundværlighed hjælper, når det kommer til at fjerne madrester og holde bordpladerne rene.

Dog skal man være opmærksom på, at den ikke bliver en ren bakteriebombe - for det kan nemlig sagtens ske.

En af de største fejl, man kan begå, er at hænge en fugtig karklud over vandhanen.

Når karkluden er skyllet i varmt vand, er den både varm og fugtig, hvilket giver bakterier som E. coli og salmonella ideelle betingelser.

Det kan føre til spredning af skadelige bakterier i køkkenet og i værste fald madforgiftning eller maveinfektioner.

Sådan skriver det norske medie Sosialnytt.

Sådan undgår du bakterier i karkluden

Heldigvis for dig findes der flere metoder, der kan sikre, at karkluden forbliver en hjælp og ikke en sundhedsrisiko.

For det første kan du skylle den i koldt vand efter brug, da det varme vand fremmer bakterievæksten.

Derudover er det en god idé at vride kluden grundigt og hænge den et sted med god luftcirkulation. Undgå vandhanen og brug i stedet en krog, hvor den kan hænge frit og tørre hurtigt.

For at eliminere bakterier helt kan du koge karkluden i et par minutter.

Undgå de mest almindelige fejl

Der er situationer, hvor karkluden aldrig bør bruges.

Rå kødsaft bør altid tørres op med køkkenrulle for at forhindre spredning af bakterier.

Gulvrengøring bør også ordnes med noget, der ikke er en karklud, så bakterier fra gulvet ikke ender på bordplader.

Det korte af det lange er, at karkluden kan være guld værd for dig, så længe du bruger den rigtigt - ellers kan den gøre livet surt for dig.

Anbefalet til dig