Her er forklaringen: Derfor bør du ikke dræne pasta i vasken

13/02/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Uret ringet, pastaen er klar og du hælder pastavandet ud i vasken. Det skal du lade være med.

Mest læste i dag

Men det er der god grund til at lave om på, for ifølge Bon Appetit har det grumsede pastavand faktisk et meget nyttigt formål.

På hjemmesiden siger de, at pastavandet - som de omtaler som "flydende guld" - faktisk forbedrer saucen, der følger med pastaen.

Dette skyldes, at stivelsen fra pastaen under tilberedningen siver ned i vandet, hvilket giver den det klassiske uklare udseende. Da vandet ser ud til at have en kedelig eftersmag, hælder vi næsten alle vandet ned i vasken, før vi spiser pastaen.

Det viser sig dog, at det er spild. Ifølge Bon Appetit er væsken perfekt til at emulgere, det vil sige at kombinere vand og olie, hvilket resulterer i en silkeblød sauce med en ideel konsistens.

I enklere vendinger kan emulgering have en enorm indflydelse på saucens holdbarhed og smag. Det binder olien og vandet sammen, så der ikke er nogen vandig vandpyt i bunden af ​​tallerkenen/skålen.

Tilføjelse af en lille mængde pastavand til din sauce kan hjælpe med at tykne den. Dette er et godt alternativ til mel, majsstivelse, tung fløde og lignende, som alle kan ødelægge retten, hvis du tilføjer for meget.

Så næste gang du koger pasta, så gem vandet og tilsæt det til saucen. Det kan gøre det hele lidt mere lækkert.

Anbefalet til dig