Her er frugten, som alle over 60 år bør spise på ugentlig basis

Livsstil
Foto: Shutterstock
Der er en særlig gruppe frugter, som folk over 60 år bør spise ofte.

Lige nu læser andre også

Mange mennesker ved, at frugt og grøntsager er gode for helbredet, men hvilken frugt er egentlig den bedste?

Ifølge ernæringsekspert Mackenzie Burgess er der en særlig gruppe frugter én frugt, som personer over 60 år bør overveje at spise engang imellem.

Frugterne, som du får afsløret lige om lidt, kan hjælpe med at forbedre både hjerne- og hjertesundhed, samtidig med at den styrker kroppens immunforsvar og fordøjelsessystem.

Sådan skriver mediet Oloygeia.

Så hvilken gruppe frugter er der tale om? Svaret er bær.

Uanset om det er jordbær, blåbær, hindbær eller andre slags bær, er disse små frugter fyldt med vigtige næringsstoffer og antioxidanter, der gør dem særligt gavnlige for ældre individer.

Rige på antioxidanter

Bær er kendt for deres høje indhold af antioxidanter, der hjælper med at beskytte kroppen.

De farvestrålende pigmenter i bær, kaldet fytokemikalier, fungerer som kraftfulde antioxidanter og hjælper med at reducere betændelse, som er en vigtig faktor i mange aldersrelaterede sygdomme.

Understøtter hjernens sundhed

Med alderen kan kognitive evner begynde at falde, men bær kan hjælpe med at holde hjernen skarp.

Især anthocyaniner, som findes i blå og lilla bær, beskytter hjerneceller mod skader og kan forbedre hukommelsen.

Forskning fra Tufts University har vist, at ældre personer, der indtager blåbær dagligt, kan opleve færre hukommelsesproblemer og forbedret kognitiv funktion.

Forbedrer hjertesundheden

Antioxidanterne i bær er ikke kun gode for hjernen, men også for hjertet.

Undersøgelser tyder på, at regelmæssig indtagelse af bær kan hjælpe med at sænke blodtrykket og reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Bærsaft som tranebær- og kirsebærjuice er tidligere blevet forbundet med forbedret hjertefunktion.

Spækket med vitaminer, mineraler og fibre

Udover antioxidanter er bær også rige på vigtige vitaminer som C-vitamin og K-vitamin, der spiller en rolle i immunforsvar og knoglesundhed, mineraler og fibre.

Dermed står klart, at bær kan være guld værd for de mange danskere, der er på den gode side af de 60 år.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig