Kaffe er ikke bare en populær drik om morgenen - det er en global favorit.
Men hvordan påvirker valget af mad, du spiser sammen med din kaffe, din sundhed?
Du er måske ikke klar over det, men kombinationen af kaffe med bestemte fødevarer kan have stor betydning for din fordøjelse, dit energiniveau og din overordnede sundhed.
Sådan skriver mediet On Med, der løfter sløret for, hvilke specifikke madvarer man bør ty til, når man får en kop kaffe.
Undgå disse fødevarer
Ifølge mediet er der flere fødevarer, der ikke bør indtages sammen med kaffe.
Ét af eksemplerne er mælkeprodukter. Sagen er den, at kaffens surhedsgrad kan reducere optagelsen af calcium fra mejeriprodukter, herunder mælk og yoghurt, hvilket potentielt påvirker knoglesundheden i en negativ retning.
Derudover er krydret mad også noget, man bør holde sig fra, når man drikker kaffe. Det kan nemlig øge risikoen for halsbrand og maveirritation.
Sidst, men ikke mindst, bør man også lade mad, der indeholder meget sukker, vente, indtil man er færdig med sin kaffe. Sukkerholdige fødevarer forårsager nemlig voldsomme udsving i dit blodsukkerniveau, hvilket kan gøre dig hurtigt træt.
Spis dette i stedet
Det tidligere omtalte medie kaster dog også lys over, hvilke fødevarer du rent faktisk bør indtage, når du drikker kaffe.
Ting som havregryn eller fuldkornsbrød er at foretrække, da disse fødevarer giver en stabil energi og passer godt sammen med koffeinens hurtige energiboost.
Bananer, bær og æbler er også fremragende valg, da de indeholder fibre, vitaminer og antioxidanter, som kan hjælpe med at neutralisere kaffens surhedsgrad.
Så næste gang du brygger en kop kaffe og også vil have lidt mad til mavesækken, bør du tænke tilbage på artiklen her og tænke over, hvad der er smart at vælge.