Her er svaret: Det sker med kroppen når du sluger tyggegummi

16/2/23 16:38

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Der er mange myter om hvad der sker, når du sluger et stykke tyggegummi. Hvis du fortsætter med at læse, så får du svaret.

Man blev fortalt, at hvis du slugte tyggegummi, ville det forblive i din krop i syv år, og hvis du slugte for meget tyggegummi så ville det blive i kroppen.

Heldigvis kan du skrive det ned som en gang vrøvl, for det passer ikke.

Selvom vi ikke vil anbefale, at du tager dette som tilladelse til at sluge alt det tyggegummi, du ønsker, kan det hjælpe at vide præcis, hvad din krop gør ved at tygge tyggegummi, efter du har slugt det.

Syren i maven kan dog ikke opløse tyggegummiet, så det fortsætter sin fantastiske rejse gennem dit indre stort set intakt.

Ting i din mave modtager til sidst marchordrer, uanset om det er blevet nedbrudt af syren eller ej, og tyggegummiet fortsætter sin lystige vej langs din fordøjelseskanal.

Tyggegummiet bliver derefter presset gennem din tyndtarm, som i virkeligheden ikke er så lille i betragtning af, at det er omkring syv meter langt, og konstant fortsætter med ikke at blive fordøjet på grund af at det er ufordøjeligt.

Det ender derefter i tyktarmen, som kun er omkring halvanden meter lang, men som kaldes stor, fordi den er betydeligt bredere.

Det er her, din krop forvandler madaffald til tørv, og normalt vil dit slugte tyggegummi sidde fast i midten af ​​en af ​​disse konstruerede spoler af caca og forlade din krop ad den normale måde, og helst ende på dit toilet.

Så igen, hvis du sluger masser af tyggegummi på én gang, kan det bygge sig sammen og forårsage en blokering, selvom det skal understreges, at dette er en utrolig sjældenhed.

Der har været tilfælde, hvor børn har slugt flere stykker tyggegummi på en enkelt dag, og det er endt med at blokere deres tarme, så der er nogle risici forbundet med at sluge tyggegummi, men hvis du er fornuftig med det, går det fint. Det skriver LADbible.