Her sover de ansatte i arbejdstiden: Har denne overraskende effekt

Af: Lucas Andreas

|

22/02/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mange oplever træthed på arbejdet: Her kan de ansatte gøre noget ved det.

Mest læste i dag

Alle har vidst prøvet, at være på arbejde og føle sig træt, og glæde sig til at komme hjem og slappe af.

På arbejdspladsen Simployer i Sarpsborg i Norge har de taget skridtet videre inden for arbejdsmiljø og medarbejderomsorg ved at introducere et hvilerum, hvor de 150 ansatte har mulighed for at tage en lur under arbejdstiden.

Det skriver NRK

Dette tiltag er en del af en større tendens, som ses i Sverige, hvor virksomheden også opererer, hvor det er lovpligtigt for virksomheder med over 50 ansatte at tilbyde et hvilerum. Denne praksis, der fremmer en kort pause fra dagens travlhed, er anerkendt for at øge produktiviteten og koncentrationsevnen, ifølge overlæge Sandra Ahlgren fra Sykehuset Østfold.

Ahlgren understreger, at en kort lur ikke blot er til fordel for virksomheden ved at øge medarbejdernes effektivitet, men også har en række positive sundhedseffekter for den enkelte, såsom nedsat stress- og angstniveau, reduceret hjertefrekvens og blodtryk, samt potentielle langsigtede fordele mod hjertesygdomme.

For at opnå de optimale fordele bør en powernap dog ikke overstige 30 minutter for at undgå dyb søvn, der kan resultere i øget træthed.

Det nye hvilerum i Sarpsborg blev inspireret af et besøg i Simployers svenske afdelinger, hvor lignende faciliteter allerede var en integreret del af arbejdsmiljøet. Kommunikationschef Cornelia Bjørke-Hill hos Simployer deler, at konceptet stadig er nyt for mange af medarbejderne, men hun ser potentialet i at gøre hvilen til en vane, der kan forbedre trivslen på arbejdspladsen.

Fredrik Christiansson, Chief Customer Officer for Simployer i Sverige, fremhæver, at tilstedeværelsen af hvilerum i Sverige ikke kun er dikteret af lovgivningen, men også af et ægte behov for at understøtte medarbejdernes velbefindende, hvilket har vist sig at reducere sygefravær i visse kommuner.

Dette initiativ i Sarpsborg og de positive erfaringer fra Sverige understreger vigtigheden af at anerkende og understøtte medarbejdernes behov for hvile og rekreation i løbet af arbejdsdagen, hvilket i sidste ende kan bidrage til et sundere arbejdsmiljø og højere produktivitet.

Anbefalet til dig